Пенсіонерів катували розпеченою праскою і ламали пальці

Пенсіонерів катували розпеченою праскою і ламали пальці
Як грабіжники катували Лідію Храмову на очах у її чоловіка, онучці пенсіонерів пощастило не бачити. Дитина міцно спала, а грабіжники погрожували розправитися ще й з нею, аби дід із бабусею віддали все. З хати козятинського подружжя розбійники забрали золото, гроші та мисливську рушницю

Грабіжників було двоє. Вони увірвалися в незачинені двері козятинської хати, де мешкає подружжя пенсіонерів, 15 серпня, близько 21.00. Обоє були в камуфляжній формі. Ховали обличчя під чорними жіночими панчохами.

- Хоча кати були в масках, я б їх по голосу впізнала, - каже 62-річна Лідія Храмова, яка з численними травмами знаходиться зараз у лікарні. 

Її після нападу невідомих чоловіків госпіталізували у реанімацію. Хірург Юрій Ляшенко сказав, що в його пацієнтки, крім струсу мозку, черепно–мозкової травми і численних забоїв, ще й поламані пальці. Таким способом змушували її говорити злочинці. 

Відео дня
> Жінку катували на очах її чоловіка. На другий день після нападу 64-річному пенсіонеру Геннадію Храмову важко було розповідати про пережите журналісту “RIA-Козятин”. Пенсіонер щойно переніс інсульт, а тут - таке потрясіння. 

 

 

- Я ліг відпочивати. Кілька днів тому приїхав із Хмільника, де лікувався після інсульту. Ще не спав, коли почув сильний крик дружини, - зі сльозами розказував пенсіонер. - Коли я вийшов на веранду, то побачив,що дружина лежить у калюжі крові. Вищий чоловік у масці зразу ж мене вдарив у живіт. Я теж упав. Вони почали вимагати в нас гроші. Обох зв’язали, роти заклеїли скотчем, били...

Шукали гроші нападники скрізь. Викидали речі з шаф, зривали постіль із ліжка, дивилися під матрацами. Але спершу вони професійно закрили вікна. Щоб ніхто нічого не почув.

Геннадій Храмов каже, що його дружину били по голові, в живіт, ламали пальці. Вмикали в розетку праску і прикладали їй до тіла.

- У них були пістолети, - каже пенсіонер. - Всі гроші, які в нас були, ми їм віддали. А вони вимагали ще. Постійно погрожували, що на наших очах розправляться з дитиною.

У хаті спала онучка пенсіонерів. Дитині пощастило не прокинутися від шуму. Вона не побачила того, що діялося. А знущання тривало, як сказали потерпілі, аж до другої години ночі - тобто п’ять годин.

Пішли злочинці, коли зрозуміли, що крім приблизно восьми тисяч гривень, двох золотих ланцюжків та жіночого й чоловічого перснів більше нічого немає. Вони відчинили сейф. Думали там розжитися ще чимось. Мабуть, сподівалися, що гроші в цій родині є. Але то був сейф для мисливської рушниці господаря. Її теж взяли, разом з комплектом набоїв. Тож якщо зброя, з якою нападники прийшли грабувати, була несправжньою, то на цій справі знаряддя для інших злочинів розбійники знайшли.

- Коли все затихло і нападники зникли, ми допомогли одне одному звільнити руки, - каже 64-річний пенсіонер. – Я зателефонував сину, і він викликав міліцію. Телефон у дружини злочинці забрали, у стаціонарному перерізали провід. Мій телефон залишився випадково, бо лежав у інших штанях.

“Швидка” одразу забрала пенсіонерку в реанімацію. А опергрупа опитувала її чоловіка.

Старший інспектор сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції розповіла для RIA, що зараз правоохоронці проводять комплекс оперативно-розшукових заходів для встановлення та затримання нападників. Над розкриттям цього злочину працює посилена слідчо-оперативна група. Відкрили кримінальне провадження про розбійний напад.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up