Перехожі йдуть болотом через городи, бо дорогою ходити гірше

Перехожі йдуть болотом через городи, бо дорогою ходити гірше
  • Дорога, що пролягає між «Білою казармою» та циганським посьолком, кожної весни стає майже не прохідною для мешканців хутора.
  • Цю дорогу ще можна назвати розвилкою від вулиці Джерельної в сторону Махаринець.

Самі хуторяни чомусь її нарекли колією.

Навіть про «дорогу колію» віршик склали, який прочитала нам мешканка хутора Анна два роки тому:

Колія ти моя колія, і ходили по ній всі, і я

Відео дня

Ходили по ній та пишалися, та проїхали ті, що з дороги знущалися

Колія ти моя колія, вже не ходить ніхто і не я

Там, де люди щоденно топталися, новосели по ній прокаталися.

Пані Анна адресувала ці рядки підприємцю, який поселився на хуторі. Мешканців хутора обурило те, що підприємець став їздити стежиною, якою ходили люди.

Протягом двох років на дорозі, яка веде до циганського хутора, мало що змінилося. Хіба сама згадана стежина припинила своє існування. Зараз люди ходять приватними городами масиву «Європейський».

До посівної кампанії, яка наступить приблизно за місяць, мешканці циганського хутора можуть топтати чужі городи, а коли розвесниться і господарі виорють свої земельні наділи, доведеться до залізничного переїзду людям ходити в чоботях. А біля переїзду міняти взуття.

Самі мешканці циганського посьолка мріють, щоб до їхнього хутора прийшла якась цивілізація, щоб зробили від переїзду до посьолка дорогу з твердим покриттям.

– Формально ми до Махаринець відносимось, але в Махаринці ми тільки на вибори голосувати ходимо, – кажуть місцеві мешканці. – За фактом ми вважаємо себе козятинчанами. Нам до центру міста простіше добратися, ніж до центру села. Бракує тільки дороги.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Валентина Швец

    Пару кілометрів  немає  кому засинати твердим покриттям,щоб можна було пройти по твердому покритті Пару хатин відрізані від цивілізації
  • Инга Канцева

    Це точно пройти до діда з5 дітьми це нереально.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up