«Перекрили доступ до газу повністю на цілий будинок»

«Перекрили доступ до газу повністю на цілий будинок»
  • До редакції газети «RIA-Козятин» звернулася мешканка п’ятиповерхівки у центрі міста. Жінка каже, вже добу всі сидять без газу. Вона припускає, що блакитне паливо перекрили через те, що у неї борг за транспортування.
  • «Немає навіть як чай зробити, я вже мовчу про те, щоб підігріти їсти», — скаржиться козятинчанка.
  • Із якої причини цілий будинок відімкнули від газопостачання — з’ясовували наші журналісти

У п’ятницю, 5 травня отримали телефонний дзвінок від мешканки будинку на Героїв Майдану, 16. Жінка каже — уся п’ятиповерхівка вже добу сидить без газу. Подачу блакитного палива припинили у четвер, 4 травня.

— Вони не попереджали людей про те, що мають щось міняти, — розповідає козятинчанка. — Типу аварійне відключення, але нічого воно не аварійне. Вони (газовики — авт.) просто ходять по квартирам, без посвідчень, не представляються. Жінки заходять і знімають показники лічильників, не питає дозволу у людини чи можна чи ні, фотографують. Людям перекрили доступ до газу повністю. Я навіть не можу собі чаю зробити, у мене немає електричних приладів. Я вже не кажу про те, щоб якусь їжу розігріти. Йдуть вихідні.

Наша читачка припускає, що таким чином «Вінницягаз» змушує людей погасити заборгованість за транспортування газу. До слова, сама жінка має борг. А ще каже, що людей змушують підписувати угоди на обслуговування газових мереж і платити за це на рік 350 гривень. 

Відео дня

— Я знаю, що у мене заборгованість, — продовжує мешканка будинку. — Але мені дитина надішле гроші десь в 20 числах, я заплочу. Я про це сказала, мені відповіли по хамськи, сказали: «Це не наші питання». І вона навіть не надала ні посвідчення, нічого. Просто ходять жінки і заставляють людей ці договори підписувати. Договори на обслуговування газових мереж.

— Чи зверталися ви у «Вінницягаз» стосовно того, чому вашому будинку перекрили газопостачання? — запитуємо козятинчанку.

— Я вчора телефонувала, мені нічого конкретного не відповіли, — каже жінка. — Ані обгрунтування, нічого. В чому там аварійна ситуація? Вони повинні були людей за тиждень попередити, написати коли будуть ходити, перевіряти, в який час. Хтось на роботу йде, хтось може в лікарню йде. Він не мусить сидіти 24 на 7 в хаті і чекати, коли прийдуть газовики. Повинен бути графік, коли вони йдуть, в який час. Так не може бути. Це безграмотно.

Оголошення було на під’їзді

Ми пішли до п’ятиповерхівки на Героїв Майдану, 16, аби запитати в інших мешканців будинку, чи дійсно у них немає газу. В дворі нам зустрілися дві жінки, які розмовляли за столиком. Підходимо до них і запитуємо, чи справді у їхньому будинку зараз немає газу.

— Так, — відповідає одна з жінок. — Ремонт роблять.

— Крани міняють, — додає жінка, що сидить навпроти.

— Тут труба центральна газова, перевіряють і міняють крани, які не годні, — продовжує наша перша співрозмовниця.

— І вчора, і сьогодні, два дні, — відповідає друга жінка.

За словами мешканок будинку, про ремонтні роботи їх попередили. Відповідне оголошення повісили при вході до під’їзду напередодні проведення ремонту. У тому, що оголошення справді висить на дверях будинку, ми мали змогу пересвідчитися особисто.

— Вони пропонують договір укласти на обслуговування, — каже наша перша співрозмовниця. — Всім, 310 гривень на рік платити. Якщо у мене щось у квартирі сталося, вони приходять і роблять мені безкоштовно. А як я не укладу, то я буду платити. Хочеш укладай, не хочеш не укладай. Нехай спитають людей. Я рада, що ці роботи роблять. Це ж газ. Я рада, що працівник прийде до мене додому і перевірить, чи все благополучно.

— Нам сказали, що до вечора зроблять, — каже друга жінка.

— Вони хочуть закінчити, бо ж завтра вони вихідні, — підключається до розмови ще одна мешканка будинку. — Он працюють хлопці.

— Так, біля першого під’їзду, чуєте, стукають, — каже наша перша співрозмовниця. — Вчора біля нашого будинку працювали до 17 години, бо ми надворі були.

— Навіть без обіду, — додає друга жінка.

«Ми всі крани міняємо»

У дворі будинку ми зустріли працівника «Вінницягаз». Запитали його, із якої причини припинили газопостачання і коли увімкнуть блакитне паливо.

— Включать сьогодні, а причина в тому, що аварійна ситуація була, через що перекрили газопостачання, — відповідає чоловік. — Витік газу був по мережі. Ми всі крани міняємо, щоб не було аварійної ситуації. Через що робимо ремонтні роботи.

— Що конкретно ви робите?

— Вентилі ми всі міняємо у під’їздах і по вулиці.

— Чи плануєте ви сьогодні завершити?

— Так.

— За якої умови відновлять газопостачання? Чи треба мешканцям будинку перебувати вдома на цей момент?

— Обов’язково. Щоб ми прийшли, перевірили по всіх квартирах, щоб все було безпечно для людей і для нас.

 

Читайте також:

«Зі стелі поставили куби. Чого ж я маю платити?»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Все обо всём two

    Напишіть хто скільки платить за транспортування в місяць?
  • Моя Европа

    Всі дуже хлчу а Європу але за послуги платити не хочуть! Отримуєш? Плати кошти !!! Нікого не хвилює, що  в тебе їх нема і ніхто чекати не буде! Є чіткі терміни! Задовбали ці кончані люди
  • Читач69

    Я проживаю а цьому  будинку уже 36 років , там уже багато років пропускає газ ніхто цим незаймався. А тепер дякуючи нашій голові ОСББ яка на це відреагувала  та потурбувалася , чим спасла наш будинок від вибуху газу. А бабушкам треба набратись терпіння та подякувати Анню .Дуже багато тею жінкою сказано неправди.
  • Читач68

    Я проживаю а цьому  будинку уже 36 років , там уже багато років пропускає газ ніхто цим незаймався. А тепер дякуючи нашій голові ОСББ яка на це відреагувала  та потурбувалася , чим спасла наш будинок від вибуху газу. А бабушкам треба набратись терпіння та подякувати Анню .Дуже багато тею жінкою сказано неправди.

keyboard_arrow_up