Переможець Євробачення-2017 — Сальвадор Собрал з Португалії

Переможець Євробачення-2017 — Сальвадор Собрал з Португалії

Переможцем Євробачення-2017 став учасник від Португалії – Сальвадор Собрал з піснею "Amar Pelos Doi". За результати голосуванням журі та телеглядачів Сальвадор Собрал отримав 758 балів

Фінал Євробачення-2017 пройшов у Києві 13 травня. У фіналі за першість змагалися 26 учасників. 20 фіналістів визначилися за результатами голосування у двох півфіналах, які відбулися 9 та 11 травня. З першого півфіналу до фіналу пройшли: Молдова, Азербайджан, Греція, Швеція, Португалія, Польща, Вірменія, Австралія, Кіпр, Бельгія. Переможці другого півфіналу – це конкурсанти з Болгарії, Білорусі, Хорватії, Угорщини, Данії, Ізраїлю, Румунії, Норвегії, Нідерландів та Австрії.

Це був 62-й за ліком пісенний конкурс, який завдяки перемозі української співачки Джамали в 2016-му в Стокгольмі, вдруге отримала право проводити Україна. Містом-господарем Євро-шоу шляхом відбору було визначено Київ. Взяти участь у пісенному конкурсі, який приймає Київ, виявили бажання 43 країни. Це максимальна кількість учасників, яка до сьогодні на Євробаченні траплялася лише двічі – у 2008 та 2011 роках. Втретє на сцену пісенного конкурсу цього року вийде представник Австралії. А для Австрії, Великої Британії та Данії цей конкурс стане ювілейним. Ці країни відзначать 60-ту річницю своєї участі в Євробаченні.

Відмовили в участі Боснії і Герцеговини та Росії. Україну на пісенному конкурсі Євробачення-2017 представлятиме гурт О.Torvald. Так вирішили судді та глядачі нацвідбору ще 25 лютого.

Відео дня

Конкурс другий рік поспіль проходить за новою системою голосування, яка дає рівну вагу для журі та глядачів, тому журі не зможуть занизити оцінки телеглядачів і навпаки.

Celebrate Diversity (укр. – Шануймо розмаїття/Уважаем разнообразие) – ключове гасло пісенного конкурсу цього року. Його доповнює і творчий дизайн Євробачення-2017 – логотип, в основу якого покладено елемент традиційної української культури – намисто. Неповторності намисту, як прикрасі, надає поєднання різних елементів. У контексті Євробачення це символізує те, що всі ми відрізняємося один від одного, кожен із нас унікальний, але нас поєднує спільна любов до музики.

Головною ареною Євробачення-2017 обрано Міжнародний виставковий центр. Дизайн сцени для пісенного конкурсу в Україні розробив Флоріан Відер (Florian Wieder). У його портфоліо вже є сцени Євробачення в Дюссельдорфі, Баку та Відні.

Уперше в історії Євробачення конкурс вестимуть троє чоловіків — Володимир Остапчук, Олександр Скічко та Тимур Мірошниченко. Стильні образи для ведучих Євробачення-2017 створюватимуть відомі українські дизайнери – LUVI, Indposhiv, Lake Studio і Burenina.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up