Перетворюють вулицю на сміттєзвалище

Перетворюють вулицю на сміттєзвалище
  • Навпроти старої бані на вулиці Винниченка раніше були контейнери для збору твердих побутових відходів.
  • Їх перенесли, втім люди за інерцією продовжують виносити сміття і складати його на тому місці, де стояли баки.
  • Куди поділися контейнери і чому їх забрали?

Пам’ятаєте старі добрі часи, коли сміття у Козятині виносили на машину? Раз на день приїздила вантажівка, опускався металевий ковш, куди скидали побутові відходи мешканці будинків. А хто не встиг на машину, шукав альтернативу, тож не рідко пакети зі сміттям залишали, де прийдеться. Схоже, ці часи повертаються. Ні, ми не про те, що тверді побутові відходи знову треба буде виносити на машину. Ми про те, що козятинчани знову засмічують своє місто.

Гора сміття на узбіччі дороги — це картина, яку часто можна побачити на вулиці Винниченка біля відділення «Нової пошти». Цілу купу сміття наші журналісти помітили тут надвечір у п’ятницю, 26 листопада. У понеділок знову прийшли на цю вулицю і знову те саме — з десяток пакетів для сміття лежить під бордюрами тротуару. Наступного дня навідалися туди повторно вже опівдні. І знову купа сміттям, єдина відмінність — цього разу вмістом одного з пакетів ласував кіт. Це наштовхує на думку, що сміття сюди виносять систематично.

Відео дня

Про це вже і в соцмережах писали. Втім, у коментарях думки козятинчан з приводу цієї ситуації розділилися. Більшість, звісно, висловлювала обурення такими діями людей. Та були й такі, які писали «поверніть контейнери і стане чисто».

Не так давно навпроти приміщення старої бані були контейнери для сміття. Вони стояли на узбіччі дороги, у невідведеному для цього місці. Втім, Винниченка — не єдина вулиця у центрі міста, де контейнери стоять не там, де треба. Далеко не треба йти — на Пилипа Орлика навпроти «Оранти» декілька баків так само стоять на узбіччі. Їх поки не чіпають. А от ті, що раніше були навпроти старої бані, забрали. Але це були не єдині контейнери на цій вулиці.

На вулиці Винниченка ми нарахували 10 баків. Звісно, вони стоять не біля кожного будинку. Один контейнер стоїть перед мостом. Ще два баки для твердих побутових відходів і сітка для пластику — у дворі будинку навпроти приміщення художньої майстерні. І аж цілих шість баків біля колишнього «Дукана». Три із них для твердих побутових відходів, дві сітки для пластику, один — для макулатури. Відстань від того місця, де викидають сміття на узбіччя, і контейнерами біля «Дукана» — 250 метрів. Тож альтернатива, куди викинути відходи, є. Але нею користуються не всі.

Те, що біля Нової пошти сміття викидають регулярно, підтверджують і люди. У дворі п’ятиповерхівки на Склярова,1 ми зустріли Лідію. Будинок, де мешкає жінка, якраз біля того місця, куди виносять сміття.

— Це кожного для у вас там таке, чи буває чисто? — запитуємо жінку.

— Ой яке чисто, — відповідає Лідія. — Тут весь час таке.

— А роздирають собаки і коти мішки ці зі сміттям?

— А чого ж ні. І сюди до яблуні все летить. Його забирають. Я не знаю, чи кожен день, але забирають. Буває прийдеш, то вже немає. Буває просто проходимо, знаєте, як старі люди, дивимось, вже якийсь один пакет лежить і вже знов воно назбирується. Звісно, це проблема. Там машини ставлять, то немає де машини поставити.

Лідія каже, що баки забрали приблизно два місяці тому. Куди, а головне чому їх перенесли, ми поцікавилися в Управлінні житлово-комунального господарства.

— Мешканці будинків, біля яких стояли ці баки, самі звернулися до нас із проханням забрати баки з того місця, — каже Андрій Корнійчук, начальник управління ЖКГ. — Тому що і сміття було, і коти й собаки його розтаскували. Було проведено обговорення. Якщо ви звернули увагу, у нас по місту баки забрали з проїжджої частини, у нас немає практично баків на проїжджій частині, ми всі баки позабирали на майданчики. Так само ці баки забрали з проїжджої частини і поставили до автозаправної станції «Дукан». Біля котельні № 10, яка за «Грошем», теж є майданчик для сміття.

►Ці баки за 170 метрів від того місця, де викидають сміття на дорозі

Додамо, що викидати сміття на дорозі чи тротуарі є порушенням правил благоустрою. За це передбачено адміністративне покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто від 850 до 1700 гривень.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач18

    Невже ліньки пройти 150 метрів, щоб не було бардаку в себе ж під носом? Сором!
  • Читач78

    сподіваюсь, кончелиги, які туди викидають сміття, сруться й сцються безпосередньо в своє ліжко, бо навіщо вставати й десь йти
  • Читач58

    Як би декількох недолюдин оштрафували, другі б може задумалися...
  • Читач76

    Путін винен у тому,що ми так живемо,чи ця бидлота,що є серед нас?

keyboard_arrow_up