«Переїхав кота, то хорони його». За що побилися двоє чоловіків біля ринку «Хлібодар»

«Переїхав кота, то хорони його». За що побилися двоє чоловіків біля ринку «Хлібодар»
  • В суботу, 24 вересня, на ринку «Хлібодар» було багатолюдно.
  • На вулиці Антоновича вистроїлися два ряди автомобілів.
  • Деякі водії при поверненні до автівки не літературною лексикою згадували котів, які вирішили гріти лапи на теплих капотах їхніх залізних коней.
  • Між чоловіками дійшло до не тривалої рукопашної, тільки вже з іншої причини

Коти на автівках зацікавили й нас і пішли вулицею Антоновича. Зупинились біля хвіртки Ніни Іванівни. Знайомі її називають бабуся Ніна, це та жінка, якій майже кожного дня підкидають котів чи собачат. Сама господиня двору мела віником сміття, яке занесло вітром з ринку. Біля 5-ти тарілок зручно вмостившись на їли коров’ячий сир 12 невеликих котиків і дорослих котів.

Від бабусі Ніни ми дізналися, що у неї харчуються близько півсотні котів і собака, яку називають подвійним ім’ям. Підібрали її зоозахисники через хворобу зовсім кволою. Волонтери пігулками і ін’єкціями майже виходили її, та набравшись сил, вона стала брати верх над котами. Довелось прив’язати, щоб котам був спокій, бо хватає зубами муркотиків за що попало. 

Відео дня

— Люди зовсім втратили совість, вже котів мішками привозять і не соромлячись намагаються висипати їх біля котячого будиночка. — розповідає Ніна Іванівна. — Коли я на подвір’ї, то запитують кому саме котів здати. Я їм кажу: вибачте, котячий притулок в Козятині ще не організували. Один чоловік привіз три мішки котів, —  продовжує свою розповідь пенсіонерка. —Коли я йому відмовила, то він їх випустив недалеко від міського парку, а сам сів у автівку і поїхав.

Ще був випадок коли жінка мабуть з дочкою привезли два мішки котів. Тільки у них у двох мішках було більше котів ніж у того чоловіка у трьох мішках.

—  Куди вони їх понесли мені не відомо, тільки того ж дня у мене мурчиків і мурок різних мастей прибавилось. Ось такі у нас з котами справи, — каже жінка. — Ми не даємо пропасти тваринам, які опинилися на вулиці, але ж тут не собачий чи котячий притулок!

Ніна розповіла також про проблему, пов'язану зі автомобілями, які тут паркуються.

— Те,  що котів тут водії колесами давлять, то одне. Тут вже було два випадки, що водії ледь не наїхали на дитину. Я не хочу сказати, що в кожній автівці якийсь варвар сидить. Але водії при парковці втрачають пильність тому, що зосереджені на тому, щоб швидко вскочити на вільне місце. Паркуються навіть біля самого котячого будиночка, — каже пенсіонерка і показує на криві гілки, які служать замість паркана, щоб автівки на тарілки не наїжджали. — Буде тут стоянка, то й до біди недалеко. 

Поки ми говорили з пані Ніною до неї звернулася її знайома.

— Ви вже котам охорону знайшли, собачку прив’язали. 

— Мені шкода її, вона ще трохи хвора, її волонтери ще повністю не вилікували від лишаю. — каже Ніна. — Для її порятунку у зоозахисників тут ціла ветеринарна аптека. Та що робити коли вона котів кусає.

Коти, що їли сир, тим часом розбіглися. Одні вистрибнули на капот новоприбулої автівки, інші пішли до кущів, щоб погрітися на сонечку. Найменшенький, якого син бабусі Ніни Олександр виходив з сліпого кошеняти, заліз під автівку.

Коли водій прийшов і завів іномарку, кошеня відбігло в сторону. Коли авто рушило на виїзд з вулиці Антоновича, перелякане кошеня хотіло перебігти до котячого будиночка. — Стій! Куди ти їдеш? Кошеня задавиш!, — крикнула бабуся Ніна водієві. Тільки вже наступної миті кошеня було під колесами. Іномарку люди зупинили, а між чоловіками зав’язалась штовханина. Була вона не тривалою, по її завершенні водієві один з чоловіків сказав: «Задавив кошеня, то тепер похорони його».

Треба сказати, що водій ненавмисне наїхав на кошеня, він його справді не бачив. Але сталося те, що сталося. Водій іномарки поїхав, а люди ще обговорювали наїзд ним на кота, поки не прийшов до зеленої автівки водій і не побачив на даху авто кота з брудними лапами. Слів чоловік не вибирав, а мурчик не дуже й лякався, та все ж підкорився волі людини. Коли пану розповіли, що кожного дня відбувається на стихійній стоянці вулиці Антоновича, він сказав пані Ніні: «Іванівна, стоянку тут дійсно треба закрити. Я так близько до котячого будиночка більше паркуватися не буду».

Читайте також:

«Це не притулок для тварин»

Лишили на дощ і холод собаку з цуценятами

«Шукаємо кицю-маму для маленького котусика»: контакти зоозахисників для допомоги

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Мария Бида

    збив, вбив кота- відібрати машину на користь ЗСУ і штрафанути на тисяч 50!

keyboard_arrow_up