Переживемо спеку з чашечкою м'ятного чаю

Коли ви не їдете на море, то море їде до вас. Точніше лише одна його частина - спекотна погода. А замість моря - місцеві ставки. І на тому козятинці вдячні. Вихідними рятуються на бережку та з води не вилазять. Проте, понеділок повертає до роботи і... до спеки

Про те, як полегшити свій стан здоров'я під час нестерпної температури повітря, ми вирішили дізнатися у завідуючої відділенням швидкої допомоги Лілії Кравчук.
- Лілія олександрівна, як рятуватися від спеки?
- Спека - це той період, коли можна не обмежувати проведення водних процедур. Крім того, у спекотні періоди необхідно знизити звичайну фізичну активність. Люди з підвищеною чутливістю до спеки мають залишатися у прохолодних або кондиційованих приміщеннях протягом того часу, коли сонце перебуває у своїй найбільш активній фазі - з 12 до 16 години. Важливо звертати увагу на одяг. В період літньої спеки потрібно обирати одяг з легких та натуральних матеріалів, носити головні убори, а також слід уникати тісного одягу.

- Чим порадите поповнювати запаси рідини у організмі?
- Здоровим людям у спеку необхідно підвищити об'єм рідини до двох-чотирьох літрів на день. Коли п'єте, то обов'язково додавайте у рідину трохи солі. Можна пити мінеральну воду, а також квас і зелений чай. Рекомендуємо на нічь пити відвар м'яти. Він позитивно впливає на загальний стан організму, відновлює роботу нервової системи і судин.

- Як щодо пива, яким багато хто намагається втамувати спрагу?
- Воно лише збільшує навантаження на серце. А вживання міцних алкогольних напоїв у спеку категорично протипоказані. Тому краще відмовитися від масових святкувань. Вживання пива у спеку і перед купанням може бути дуже небезпечним. У такому стані чуттєвість серцево-судинної системи організму різко підвищується. Це може призвести до раптової зупинки серця у воді.

Відео дня
>- Як вберегти дітей від сонця?
- У спекотні дні з дітьми краще гуляти у тіні і обтирати їх вологою тканиною.

- Що порадите людям, які страждають підвищеним та низьким тиском?
- Гіпертонікам рекомендовано обмежувати кількість рідини, разом із соками і фруктами - не більше одного літру на день. Не варто їсти багато солоного, сидіти на відкритому сонці. Дози препаратів при гіпертонії залишаються звичайними, але, якщо тиск підвищується, дозу потрібно збільшити. Гіпотонікам (людям з пониженим тиском) у спеку рекомендовано пити тонізуючий чай.

- Як допомогти людині при тепловому ударі?
- Коли з'являються такі симптоми, як загальна слабкість, розбитість, головний біль, шум у вухах, сонливість, спрага, нудота, прискорення пульсу і дихання, підвищення температури тіла потрібно негайно помістити хворого у прохолодне місце, забезпечити доступ свіжого повітря, вивільнити від одягу, дати випити холодної води, на голову покласти холодний компрес. У більш складних випадкахх необхідно огорнути постраждалого простирадлом, змоченим у холодній воді, облити прохолодною водою, покласти лід на голову і пахові ділянки тіла. Якщо після проведених процедур стан хворого не покращиться, необхідно викликати швидку допомогу.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up