Пернатих забезпечують житлом

Пернатих забезпечують житлом

Підшефними учнів школи №9 стали лебеді на ставку в селі Козятині

Старшокласники школи №9 переймаються долею пернатих на водоймі, що поблизу школи. Вони дослухалися до розповіді своїх вчителів, що у Вінниці на озері любителі природи ставлять лебедям хатинки, в яких вони гніздяться. Такою ідеєю захопилися учні 9, 10 і 11 класів. Допомагали їм у виготовлені лебединого будиночка вчитель фізики Сергій Трохиміч, вчитель інформатики і трудового навчання Руслан Хринюк та директор школи Олег Борисович.

Бригада старшокласників заготовили кілки, настил для лебединої хатини і поставили цей витвір мистецтва на вільній від очерету частині ставу.

У день встановлення годівниці, місцеві мешканці потяглися також на лід і стали застерігати, що будиночок для лебедів потрібно ставити там, де вони завжди гніздяться. У школі також спочатку думали, як і місцеві любителі природи, поставити лебединий будиночок біля колоди в очереті. Та вирішили його встановити на чистій ділянці, тому що є і “нелюбителі” природи. Адже восени комусь сподобалася мисочка з кормом для лебедів. А тут хатина — хоч сам живи. Коли була б впевненість, що пернатих ніхто не скривдить, то поставили б там, де птахи будують гніздо.

Відео дня

“Поживемо, побачимо, — кажуть у школі. — Переставити ніколи не пізно".

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up