Перша премія, Гран-прі та сертифікат до Греції про досягнення Марії Кулеші

Перша премія, Гран-прі та сертифікат до Греції про досягнення Марії Кулеші
  • Марію Кулешу козятинчани добре знають як співачку від природи, тепер вона відкрила в собі ще один талант – рукоділля. Нещодавно вона виборола Гран-прі у конкурсі мистецтв «Квітнева фантазія».
  • В яких ще конкурсах Марія брала участь і як стала майстринею з виготовлення ляльок-мотанок?

— Кожного разу на  різноманітних виставках я захоплювалась роботами майстринь з виготовлення ляльок-мотанок і завжди хотіла спробувати створити їх самостійно, – розповідає Марія. – Оскільки в моїй сім'ї ніхто не захоплювався лялькарством, я самостійно відшукувала інформацію про походження цих ляльок. Для чого їх робили та які секрети є у створенні цього оберегу. Тому що це не просто гарна лялька, якою можна гратися діткам. А ще й цінний оберіг, який оберігає нашу родину від недуг, допомагає у здійснені всіх ваших мрій, дарує достаток та добробут родині.

Пані Марія каже, що наші предки вірили у силу цього оберегу і створювали ляльки на різні події впродовж усього життя.

Відео дня

– Мені відомо понад 50 видів таких оберегів і за цю зиму я створила власну невеличку колекцію, – говорить Марія. – В планах у мене ще є багато задумок.

Чимало робіт співачки – авторські. Жінка каже, що лялька має здатність навіювати, якою вона хоче бути, яка буде зачіска чи хустинка, яке вбрання чи намисто потрібно на неї одягнути. 

– Буває, що задумка одна, а в процесі роботи виходить зовсім інша красуня, – розповідає жінка.

За словами Марії, вона вже брала участь у Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах, де одержувала перші місця. Неочікуваним бонусом для неї став сертифікат на поїздку в Грецію, де можна активно відпочити, взяти участь у конкурсі та подивитись на роботи майстринь інших країн. На Міжнародному онлайн-конкурсі мистецтв «Квітнева фантазія», що проходив у місті Дніпро, робота під назвою «Зустріч весни» одержала Гран-прі.

— Я маю невеличку мрію надапі створити таке місце, куди люди та діти могли б прийди, подивитись на різноманітність ляльок-мотанок, дізнатися про історичні витоки створення цих оберегів. Облаштувати місце для проведення майстер-класів, де кожен бажаючий зможе створити своїми руками свій власний оберіг, який не купиш ні за які гроші, – поділилася планами на майбутнє Марія Кулеша

Все, що роблю своїми руками – для людей і тварин
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Лика Семчук

    Вітаємо нашу рукодільницю!!!!
  • Марія Кулеша

    Дякую Вам за щиру  розмову 🤗
    Бажаю вашій команді процвітання!)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up