Перше вересня у ліцеї і школі №2. Як це було

Перше вересня у ліцеї і школі №2. Як це було
  • Попри пандемію, яка досі триває, навчальний рік для школярів Козятинської громади розпочався традиційно - усі учні від 1 до 11 класу сіли за парти.
  • Цьогоріч повернулися і шкільні лінійки.
  • Розповідаємо, що було цікавого на День знань.

О дев’ятій ранку на подвір’ї ліцею було людно.

Адміністрація школи, вчителі та учні з батьками прийшли на День знань. Позаяк пандемія коронавірусу досі триває, на святковій лінійці не всі учні - лише першачки та випускники. Одинадцятикласники, для яких востаннє відбувається свято Першого дзвоника, прийшли з різнокольоровими повітряними кульками.

Відео дня

Першокласники тримають у руках квіти.

На початку лінійки із вітальним словом виступила директор ліцею Олена Білянець.

- Я маю звернутися до батьків, до бабусь, дідусів, чиї серця тремтіли, хто декілька ночей уже не спить - шановні, давайте заспокоїмося, видихнемо, тому що все буде добре, - сказала очільниця закладу. - Легкої долі я вам не обіцяю, але вона обов’язково буде цікава і врешті решт, ще раз повторюю, у нас обов'язково все буде добре. Бо ми велика ліцейна родина, ми всі зацікавлені в тому, щоб підтримати одне одного і досягти найкращих результатів. Благослови вас Господь і в добру путь.

Після виступу Олени Білянець на імпровізованій сцені з’явилися найголовніші експерти - дев’ятикласники Віктор Стефанович в образі Гаррі Поттера та Анастасія Ільчук в образі Герміони. Вони вбралися у мантії, наче справжні учні Хоґвартсу.

Гаррі Поттер і Герміона привітали першокласників з першою подорожжю у “Країну знань”, а старшокласників з останньою. Потім Герміона дістала чарівну паличку, щоб перевірити чи готові до навчання школярі і просканувала нею як першачків, так і старшокласників, а Гаррі Поттер зачитав головні правила “Країни знань”.

Раптом музика змінилася. З’явилися Зла чарівниця з острова Лінощів і її товариш Джек-не-горобець.

Вони хотіли завадити дітям дістатися до “Країни знань”. Спершу перевірили, чи ліниві діти, чи просто не прокинулися - просили першачків присісти, поскакати на ніжці, поаплодувати. Потім разом танцювали.

Врешті решт Чарівниця і Джек вирішили самі відправитися у Країну знань і пішли, залишивши скриньку. Вона виявилася зачиненою. Щоб зняти чари і відкрити скриньку, запросили до слова старшокласників, які сказали свої побажання першачкам.

Коли скринька відчинилася, звідти дістали два дзвоники: новий, як символ нових звершень, і 33-річний, той дзвоник, у який дзвонили для школярів, коли навчальний заклад щойно розпочав свою роботу. Він символізував спогади, що стали історією.

Під передзвін двох дзвоників першачків і старшокласників запросили на перший у новому навчальному році урок.

►Ніка Іванисько, учениця ліцею разом з мамою Машею і татом Пашею

►Зліва на право: Дмитро, Ангеліна, Олександр, Світлана, Артур. Учні 10-Б класу, ліцей

У школі №2 теж провели коротку святкову лінійку, на яку так само приєдналися першачки та одинадцятикласники. Свято Першого дзвоника відбулося на баскетбольному майданчику перед будівлею навчального закладу. Спеціально до свята його прикрасили - на щит повісили прапор України, а кільце корзини декорували віночком.

Таке оформлення - не просто так, тому що початок заходу був патріотичним. Учні школи вийшли з Державний прапором і пронесли його через увесь майданчик.

Також на лінійці влаштували театралізовану сценку. До глядачів вийшли дев’ятикласники в образах Баби Яги, Фіксика і Кощія Безсмертного. Баба Яга забрала головний атрибут Дня знань - дзвоник. Аби змусити його повернути, учні повторювали за Фіксиком, Кощієм і Бабою Ягою рухи.

Олександра в образі Баби Яги, Мирослава в образі Фіксика. Дев'ятий клас, школа №2

На учнів та батьків чекав ще один сюрприз - спеціально до Першого вересня на подвір’ї школи оформили святкову фотозону. Це вже стало для навчального закладу доброю традицією.

Коли лінійка закінчилася, учні пішли на свій перший урок. Після уроку молодші бігали і стрибали, старші учні розмовляли, раді першій зустрічі після довгих літніх канікул, а дехто грався на дитячому майданчику.

Назарій з мамою Оленою, 10 клас, школа № 2

►Ярослав (ліворуч) і Богдан (праворуч). Восьмий клас, школа №2

►Маша Лесик (ліворуч) і Богдана Скусніченко (праворуч). Дев'ятий клас, школа №2

Тут ми зустріли другокласницю Віку і її брата Олексія, який поки ходить до садочка.

- Олексій також піде в другу школу і я також була ученицею цієї школи, - каже мама Надія. -  Для нас це зручно. Ми живемо близько, через міст перейшли собі і вже тут. Бо третя школа, там по трасі небезпечно, в першу школу далеко. І тут рідні стіни.

Біля маленької школи ми зустріли другокласника Михайла Семенюка. Він вчиться за програмою “На крилах успіху”.

- Є прості класи, а ми за новою програмою вчимося, - розповідає мама Ірина. - Нам видають спеціальні зошити, там чотири уроки і так набагато зручніше - не треба багато книжок, там все є і так одразу вчиш. Це вже другий рік ми за цією програмою вчимося. Перший рік добре було, мені сподобалося. У нас такі самі предмети - українська мова, англійська, але по цьому зошиту все.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up