Перший дзвоник буде без лінійок

Перший дзвоник буде без лінійок
Захисні маски потрібні будуть на вході до школи. На уроках учні та вчителі можуть бути без засобів захисту, але мають дотримуватися дистанції
  • Знову (не) до школи? Батьки виступають за «живе» навчання своїх чад. Такої ж думки вчительська спільнота. У Козятині готуються розпочати навчальний рік в умовах карантину, але чи буде це очне або дистанційне навчання — зараз спрогнозувати важко. Точно відомо, що урочистих лінійок на 1 вересня перед школами не буде

Батьки, що пережили весняний карантин та дистанційне навчання, найбільше бояться, що восени все повториться знову. Соцмережами блукає безліч жахалок, які передрікають нову хвилю загострення пандемії, повторний карантин та дистанційне навчання їх чад. І чим ближче перший дзвоник, тим вищим є рівень накалу емоцій. Розбираємося у «кольоровій» схемі карантину, щоб зрозуміти, чого ж нам усім чекати від нового навчального року.

Школи готові

Начальник управління освіти та спорту Козятинської міськради Олена Касаткіна говорить, що всі школи забезпечені антисептиками, масками, паперовими рушниками, рідким милом, термометрами, килимками та іншим приладдям, щоб запрацювати з 1 вересня. 

— Ще точно не визначено, в якому режимі мають працювати школи, — розповідає начальник управління освіти. — Але всі навчальні заклади міста готові до звичного режиму роботи. Спрогнозувати, як насправді будуть працювати школи, важко, бо все залежить від епідеміологічної ситуації в нашому регіоні.

Відео дня

Точно відомо, за словами Касаткіної, що урочистих лінійок на 1 вересня не буде. Масові заходи на час карантину заборонені.

— У школах від 500 до 800 дітей, і ми не хочемо наражати на небезпеку ні дітей, ні їх батьків і тому планується проведення таких заходів у абсолютно новому форматі, — говорить чиновниця.

До початку нового навчального року в школах встигли провести ремонти, закупили нові меблі. Однак одну з умов Міністерства освіти виконати не змогли.

— Це забезпечення дистанції між партами у 1,5 метра, бо дітей у класах багато і розсадити їх таким чином немає змоги, — говорить Олена Касаткіна.

Правила безпеки

Уряд, Міністерство освіти, а також вся освітянська спільнота за «живе» навчання у школах. Тому, якщо все піде за планом, з 1 вересня діти розпочнуть навчання в школах.

Нещодавно урядовці опублікували рекомендації стосовно правил безпеки в школах на час карантину. Учні в школі мають дотримуватися соціального дистанціювання та часто мити руки. Школярам із захворюваннями дихальної та імунної систем рекомендовано вчитись дистанційно або на екстернаті.

Щодо захисних масок, то днями головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко роз’яснив, що заходити в школу потрібно обов’язково у масці. 

— Учні та вчителі в заклад освіти заходять обов’язково в масці, яка покриває рот і ніс обов’язково. В класі дозволяється бути без масок. Вчителям буде дозволено викладати без маски на обличчі, — зазначив Ляшко. — Водночас у помаранчевій зоні ми дамо рекомендацію вчителям одягати захисний щиток, який прозорий і дозволяє передавати емоції, щоб не порушувати освітній процес.

Температуру мірятимуть лише в персоналу закладу. Вчителі перед заняттями опитують учнів щодо самопочуття та обстежують на ознаки респіраторних захворювань. Після кожного уроку потрібно провітрювати приміщення не менше 10 хвилин.

За сприятливих погодних умов заняття проводити на відкритому повітрі. А щоб уникнути скупчення людей, в освітньому закладі має бути гнучкий графік початку занять для різних класів.

Школи не будуть працювати у тих містах та селах, які внесені до «червоної» зони карантину, де найбільший рівень захворюваності. Козятин, станом на 19 серпня, залишається в «зеленій» зоні.

Тетяна Гринюк

Нагадаємо:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up