Перший… не пішов: на станції Козятин поїзди зупинятися не будуть

Перший… не пішов: на станції Козятин поїзди зупинятися не будуть
Відновлення електро та дизель поїздів відтермінували на 15 червня. Фото залізничний інформаційний портал
  • Не поїдемо. Коли відновиться пасажирське перевезення на одній з найбільших вузлових станцій Південно-Західної залізниці, як продають квитки та чи піднялася на них ціна — читайте в інтерв’ю з начальником пасажирського сектору Козятинської дирекції залізничних перевезень

З першого червня майже по всій Україні, після довготривалого «карантинного застою» потроху почало відновлюватися пасажирське залізничне сполучення. Але не на Вінниччині. Поїзди на таких станціях як Козятин, Калинівка, Вінниця, Жмеринка та інших, які є на території нашої області, зупинятися не будуть. Винятком може бути Інтерсіті. Але не для Козятина. А все через те, що обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій не дозволила відновлення перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах сполучення. Дату відновлення відтермінували на 15 червня. Слід зауважити, що перевезення пасажирів здійснюється в захисних масках. А в поїздах Інтерсіті роблять температурний скринінг. 

Щоб дізнатися всі деталі та відповісти на актуальні питання, які стосуються пасажирських перевезень в момент карантинного послаблення, ми поспілкувалися з начальником пасажирського сектору Козятинської дирекції залізничних перевезень Іриною Шклярською.

— Що важче, вхід в карантин чи вихід з нього, з точки зору зупинки руху поїздів та їх відновлення? — запитали ми у Ірини Шклярської.

Відео дня

— Усе не просто. Були проблеми при відміні руху поїздів, але важче виходити з карантину, так як частина поїздів, які були призначені на І етапі, через непогодження комісіями техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ОДА про перевезення пасажирів в межах області, були відмінені.

— Скільки відновили поїздів, які курсують Вінницькою областю і які з них зупиняються у Козятині? 

— Наразі дозволено відновлення перевезення пасажирів лише поїздами категорії Інтерсіті. Продаж квитків на Інтерсіті 763/764 сполученням Київ-Одеса вже відкритий. На станції Козятин поки що вони не мають зупинки. Це ж стосується і приміських електро та дизель поїздів.

— Яка процедура відновлення руху електропоїздів, як затверджуються графіки руху? Хто дає вказівки?

— На підставі рішення комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ОДА про погодження чи непогодження відновлення руху приміських поїздів, регіональна філія Південно-Західної залізниці АТ «Укрзалізниця» спільно з дирекціями залізничних перевезень визначаються, які призначати електропоїзди. Вказівки про призначення приміських поїздів надає регіональна філія ПЗЗ.

— Чому в нашій області не відновили роботу електропоїздів?

— Як уже зазначалося, по Вінницькій області не відновлено рух приміських поїздів з тієї причини, що комісією техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій не погоджено перевезення пасажирів залізничним транспортом на І етапі послаблення карантину.

— Як продають квитки, є і плацкартні місця і купейні?

— Так, в продажу є квитки, як в плацкартні вагони, так і в купейні. Квитки продають в шахматному порядку: одне нижнє і навпроти одне верхнє. Наприклад, 1 і 4; 5 і 8, і так далі. У плацкартні — аналогічно, плюс одне нижнє бокове. 

— А якщо бажає їхати сім’я? Як бути в даному випадку?

— Перевезення пасажирів в одному купе дозволено, якщо вони є членами однієї родини. 

— Чи піднялися ціни на квитки?

— Тарифи на пасажирські поїзди наразі не підвищувалися. Ціна квитка залежить від сезонної нерівномірності і від дня тижня. Бажаю пасажирам приємних подорожей і якнайшвидшого відновлення руху поїздів в усіх напрямках.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юля Юлия

    Це не жах а пі...ц😤
  • Дмитрий

    В Казятине поезда потому что Василий Константинович Бидлорога украл рельсы
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up