Перший прийом у міського голови: з якими проблемами звернулися козятинчани?

Перший прийом у міського голови: з якими  проблемами звернулися козятинчани?

Днями відбувся перший прийом громадян новообраною головою Козятинської міської ради Тетяною Єрмолаєвою. Як йдеться на сайті міської ради, він став справжнім маркером того кола питань, які наразі є актуальними для містян та навколишніх сіл, що вже увійшли у одну громаду.

До Тетяни Єрмолаєвої звернулися із запитаннями, проблемами та складними ситуаціями 20-ро заявників. І найчисельнішими стали звернення щодо майбутнього комунальних установ колишньої Козятинської районної ради та комунального майна, яким користувалися громадські спілки і організації дотепер.

Саме таке колективне звернення принесла делегація від районного відділення товариства глухих, що ось уже декілька десятків років займали на правах оренди кімнату у приміщенні районного територіального центру.

— Маю вже вісім подібних звернень від громадських організацій Козятинщини, — зауважила Тетяна Єрмолаєва. – Відповісти поки що можу єдине: усі спільноти громадян поважаю і ніхто не залишиться без можливості проводити свою роботу. Що ж до комунального майна Козятинської районної ради – маємо рішення райради, яке, втім, не відповідає нормам чинного законодавства, оскільки порушує право спільної комунальної власності інших територіальних громад району. Процес передачі майна зі спільної комунальної власності сіл та селищ району до Козятинської міської ОТГ регламентується Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій» і, запевняю, є наразі одним із актуальних.

Відео дня

Також із проханням віднайти кошти на ремонт дорожнього покриття автошляху Кременець – Біла Церква до села Пиковець звернулися активісти села. Пиківчани розповіли, що вже декілька років оббивають пороги різних структур –облавтодору, райдержадміністрації, Пиківської сільської ради – і поки що ремонт дороги залишається непочатим.

Немало звернень громадян стосувалося земельних та майнових питань. Міського голову просили допомогти у виконанні рішення суду щодо незаконного заволодіння землею, щодо виділення земельної ділянки для ведення господарства, щодо отримання квартири дитиною-сиротою тощо.

Зверталися до очільниці міської громади і за матеріальною допомогою: на дороговартісне лікування, на забезпечення матері-одиночки, що опинилася у скрутних матеріальних умовах, дровами та інше.

— Усі звернення громадян зафіксовані та взяті на контроль особисто Тетяною Єрмолаєвою. Про хід виконання звернень заявники отримають повідомлення у встановлений законодавством термін, — йдеться в повідомлення

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up