Перший випадок коронавірусу в Козятині: чоловік в стані середньої важкості

Перший випадок коронавірусу в Козятині: чоловік в стані середньої важкості
Пункт скринінгового медичного сортування в Козятині вже розгорнутий. Саме там має відбуватися реєстрація в журналі відвідування, термометрія, 2-хвилинне знезараження одягу UV-лампами
  • Наразі 60-річний козятинчанин госпіталізований в районну лікарню з пневмонією. Аналізи підтвердили — в чоловіка COVID-19.
  • Відомо, що в доньки хворого, яка приїхала з Івано-Франківська, теж була пневмонія. Але тест на коронавірус був негативний. Всі, хто контактували з родиною — на обсервації

Вірус корони дістався Козятина. Першим хворим, в якого лабораторно  підтвердилася коронавірусна інфекція, став 60-річний козятинчан. За словами завідувача козятинського міжрайонного відділу лабораторних досліджень Леоніда Ящука, чоловіку стало зле ще 1 квітня. До сімейного лікаря через високу температуру він звернувся  п’ятого. Призначене по телефону лікування не допомогло. Звернувся до лікарні, де йому зробили рентген. 

— Чоловіка госпіталізували з пневмонією в районну лікарню, — розповів Леонід Ящук. — Відібрані аналізи підтвердили COVID-19.  Перед тим у його доньки, яка приїхала з Івано-Франківська, була пневмонія, але в неї аналізи не показали коронавірусу. З лікарні донька виписалася другого квітня. Її вилікували. Наразі хворий батько знаходиться в стані середньої важкості.

За словами Леоніда Ящука чоловік займається підприємницькою діяльністю, яке ще  18 березня було закрите. По роботі з людьми не контактував. Коло його спілкування  — на обсервації. Люди будуть під спостереженням лікарів 14 днів. Проводиться дезінфекція.

Відео дня

— Раджу всім козятинчанам дотримуватися звичайних умов карантину, — каже Леонід Ящук. — А саме, відстань від людини до людини має бути 1,5 метра. Якщо знаходитеся  в місцях скупчення людей — обов'язково одягайте маски. Джерело інфекції — людина, яка чхає і кашляє. Вірус живе внутріклітинно, він в повітрі не розноситься. На сонці висихає і гине. Тож слід провітрювати свої оселі. Перша небезпека — це контакти з людьми, які прибули з-за кордону і 14 днів ще не пройшло. Адже відомо, що саме такий інкубаційний період.

Нагадаємо:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (15)
  • Kolja Baschinskij

    для Козятинчан якщо хворий на короновірус вилікувався - він стае носіем віруса ще 17 днів - носіть маски -та рукавички з окулярами дотримуйтесь відстані не менше 3  метрів - карантин найкращий захист - молодь теж не мае захисту
  • Kolja Baschinskij

    як відомо -американські лікарі виявили що вірус розноситься по воздусі коли інфікована людина видихае- американські та европейські інфекціонисти радять носити 2 захисні маски та окуляри з руавицями -жинкам мити коси та ховати їх як стало відомо раптові смерті  виникали їз -за раптових тромбозів -тобто звертання крові при температурі -а ле попри все Козятин жваво гуля... що ще добавити найгірше те що люди ходять з кашлем по вулицях з кашлем  безконтрольно-звертаюсь до лікарів  та поліції-терпіння вам здоровья ! ганьба сан епідем службі -- чому не проводиться дез інфекція вулиць?????
  • Stef Million

    З вашої статті не зрозуміло !!! до чого там дочка?  якщо чоловікові стало зле першого каітня, а дочку виписали з лікарні другого квітня в Івано-Франківську...
  • Дмитро

    Козятинську СЕС закрито в 2013 році
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up