Перший випадок коронавірусу в Україні. Хворий — з сусідньої Чернівецької області

Перший випадок коронавірусу в Україні. Хворий  — з сусідньої Чернівецької області
  • У неділю, 1 березня, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко говорив, що в Чернівцях перевіряють підозру на коронавірус у людини, яка повернулася з Італії.

  • Сьогодні, 3 березня підозра підтвердилася

В Україні зафіксовано першу людину, інфіковану коронавірусом. Перший випадок виявили внаслідок тестування у Чернівцях. Про це нна брифінгу, що відбувся сьогодні, 3березня, повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

— Він через КПП повернувся в Чернівецьку область. У Чернівецькій області теж було додатково проведено температурний скринінг, також повідомили пам'ятку про самоізоляцію, оскільки людина подорожував країнами, де був зафіксований коронавірус. Сім'я, чоловік і жінка, самоізолювалися. Через два дні у чоловіка з'явилися симптоми, які могли свідчити про наявність коронавірусу. Він отримав консультацію у сімейного лікаря. 29 лютого з'явилися симптоми, які вимагали додаткової консультації. Під час медичного огляду були забрані аналізи для дослідження. Сьогодні підозра підтвердилася: випадок коронавірусу зареєстрований в Україні, — розповів Ляшко.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

— Ми знаємо всіх контактних, із ними всіма пропрацювали,— продовжив Ляшко. — Найближчий контактний – це дружина, оскільки вони разом подорожували, разом повертались і разом перебували в самоізоляції. Дружина сьогодні перебуває в самоізоляції, в своїй квартирі і без будь-яких симптомів гострих респіраторно-вірусних хвороб. З нею на контакті постійно медпрацівник – і в разі появі симптомів буде взято зразки на дослідження, у разі підтвердження буде госпіталізація.

Люди дослухались до рекомендацій Міністерства охорони здоров'я, які прописані в пам’ятці, – і після повернення з Італії вони не проводили зустрічі зі своїми близькими, були самоізольовані в своїй квартирі.

Наразі хворий знаходиться у визначеній госпітальній базі, стан його стабільний. Якщо подивитись по стандартах надання медичної допомоги, то його можна було б і не госпіталізувати, можна було б надавати допомогу і на дому. Але в зв’язку з тим, що це перший випадок, а наше завдання – локалізувати і унеможливити передачу всередині країни, то його госпіталізовано до лікарні.

Вони подорожували з 21 числа, симптоми з’явилися 28-го, госпіталізація відбулася 29-го числа і 1 березня були проведені вірусологічні дослідження, які завершились учора пізно ввечері. Симптоми наразі: лихоманка і сухий кашель".

Слід додати, що в Україні розробили методику розрахунку засобів індивідуального захисту, і вони будуть в певних установах, де планується приймати всіх хворих.

— Наказами департаментів охорони здоров'я в кожній області сьогодні визначені, як мінімум, дві установи, які перші прийматимуть хворих на коронавірусну інфекцію, — підкреслив заступник міністра.

Крім того, він заявив, що в кожному такому закладі вже визначили співробітників, які будуть відповідати за пацієнтів з симптомами коронавірусу. У кожній області будуть працювати не менше двох бригад екстреної допомоги, які стануть першими виїжджати на такі випадки і транспортувати хворих в спеціальні установи.

За словами чиновника, в цілому в Україні налічується 12000 ліжок для інфікованих, а також 2500 боксів в інфекційних відділеннях. У цих установах працюють півтори тисячі кваліфікованих фахівців і близько 6000 інших медпрацівників.

Нагадаємо:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up