Перукарка безкоштовно стриже людей з інвалідністю

Перукарка безкоштовно стриже людей з інвалідністю
«Треба бути людиною, в першу чергу». Інна П’ясецька хоче стригти людей з інвалідністю, бо легко знаходить з ними спільну мову
  • Інна П’ясецька десять років працює перукарем.
  • За цей час вже встигла піти у декретну відпустку, проте навіть тоді не покинула улюблену роботу: приходила стригти людей до них додому.
  • Місяць тому жінка вирішила стати волонтером і безкоштовно обслуговувати людей з інвалідністю

Інна П’ясецька — майстер-універсал. Стриже як чоловіків, так і жінок. Стати перукарем надихнула її мама. Спершу жінка отримала професію кухаря-кондитера в нашому училищі, але нормальної роботи знайти не змогла.

Тоді мама порадила їй вивчитися на перукаря. З першого дня її захопило навчання. Вивчивши усі тонкощі професії, з другого семестру вже почала стригти і викладачів, і дітей.

— Працювала в різних перукарнях по всьому Козятину, — каже Інна. — Практику проходила на ПРБ, потім закинуло мене на вокзал. Там працювала десь 1,5–2 роки, доки не закрилася перукарня. Потім перейшла в іншу на вільне місце.

Відео дня

Ідея безкоштовно стригти людей з інвалідністю з’явилася спонтанно. Усе змінила одна зустріч. До перукарні прийшла жінка. Як це зазвичай буває, почали балакати. Так Інна дізналася, що її відвідувачка має 45-річну дочку, яка хворіє. Жінка розповіла, що водить дочку кудись стригтися безкоштовно, але там замість ножиць використовують лезо і стрижуть абияк.

— Я їй запропонувала привести дочку до мене, — розповідає Інна П’ясецька. — А вона: «Ой, я в перукарню не приведу. Бо треба гроші мати». Стрижка зараз не дешево коштує. Я, коли повернулася з декрету, ціна зросла майже в тричі. Я кажу: «Приведіть. Я пострижу її безкоштовно. Побачите, як вона буде себе вести».

Зрештою жінка погодилася. Прийшла разом із дочкою. Усе пройшло чудово. Перукар терпляче виконала свою роботу. Опісля відвідувачка зателефонувала Інні й розповіла, що дочка була в захваті від атмосфери.

— Її мама мені сказала, що у мене дуже багато витримки, — каже перукар. — Поки я її стригла, дівчинка говорила сама з собою, але я на це не звертала уваги. Деякі кажуть, що з такими людьми працювати важко. Може й так, але треба знаходити спільну мову. Треба бути людиною,  в першу чергу, і ставити себе на місце іншого.

Поки що таких особливих клієнтів було в Інни лише двоє. Ще приводили маленького хлопчика. Він також спокійно висидів увесь час. Не злякався, не бігав. Навіть не довелося його заспокоювати чи вмовляти.

— У місті багато людей їздить в інвалідних візках, і дорослих, і дітей, — ділиться Інна П’ясецька. — Їм треба ця підтримка. Не у всіх є можливість піти постригтися. Бо треба гроші на лікування. Чому б не допомогти? Як не можу фінансово, допоможу працею. Мене так виховала мама й бабуся з дідусем: допомагати ближньому. Є така пісня «При долині кущ калини». Там є рядок «Я за землю ухопилась, стала на ноги свої». Я себе завжди асоціюю з цією калиною. Бо я стала, охопилася, і тепер я можу допомогти не лише собі, а й своїй родині і ближньому.

Як записатися на стрижку

Ви можете зателефонувати Інні П’ясецькій за номером (063) 141 74 28 або (097) 943 29 07. Стрижка проводиться лише за попереднім записом у перукарні «Орхідея», що знаходиться на вулиці Січових Стрільців, 4-А (колишня вулиця Комсомольська). Перукар працює з 9 до 19 години. Неділя та понеділок — вихідний.
Олена УДВУД

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (11)
  • Богдана

    Я дуже вдячна за гарну стрижку Інні П'ясецькій! Це дійсно людина від Бога з доброю душею і відкритим  серцем,яка дійсно розуміє і підтримує людей з інвалідністю, Дай Боже їй крепкого здоров'я і  терпіння в усьому! Я дійсно сьогодні особисто переконалася в тому що ця людина  робить добрі справи для людей з обмеженими фізичними можливостями абсолютно безкоштовно!!!!    Дуже велике дякую Інно!!!!!
  • Алена

    Інна- весела  і позитивна людина!Я часто її відвідую, з нею приємно мати справу.По більше б таких людей!
  • Юлія

    Молодець
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up