Під Києвом на нафтобазі постраждали козятинчани

Під Києвом на нафтобазі постраждали козятинчани
Можливі причини вибуху: диверсія та халатність

У понеділок Україну сколихнула новина про неймовірний вибух нафтобази під Києвом. Пожежа виникла на території нафтобази в селі Крячки, у Київській області. До рятувальної служби надійшло повідомлення про пожежу лише о 17.29 в понеділок. Хоча, за словами секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, займання розпочалося о 16.00.

Прибувши на місце подій, рятувальники встановили, що горить три резервуари з бензином. Крім того, вони виявили, що постраждали чотири працівника нафтобази.

На виклик зреагувала також команда пожежного потягу станції Козятин. На місце подій рятівники з Козятина виїхали в ніч з понеділка на вівторок. У складі восьми рятувальників. За словами очевидців, гасіння пожежі здійснювалося без чітких вказівок. Хлопці самостійно координували свої дії. Щоб загасити пожежу викликали рятувальників з ближніх областей. Прибули пожежні потяги з Вінницької, Чернігівської та Житомирської областей.

Відео дня

Боротьба із вогнем була схожа на війну з пеклом. Під час приборкання вогню стався потужний вибух. У повітря здійнялась чергова цистерна. У цей момент троє козятинських рятувальників подавали піну на палаючу цистерну.

Саме тоді і стався миттєвий, надзвичайно потужний та масштабний вибух, внаслідок якого і постраждали наші пожежники.

До цього часу невідома доля двадцятирічного рятувальника. Рідні  не залишають надії на позитивний пошук зниклого пожежника. Батько юнака отримав значні опіки верхніх кінцівок та обличчя. Чоловік перебуває в київському опіковому центрі у реанімації.  Ще один рятувальник знаходиться в тій самій лікарні у важкому стані.

У вівторок ввечорі пожежний потяг повернувся до Козятина.  Козятинських змінили пожежники з Ніжина.

Станом на 13 годину десятого червня пожежа на нафтобазі під Києвом далі тривала, але небезпеки поширення її на інші об’єкти більше немає. Унаслідок загорання, що спалахнуло ще в понеділок, 8 червня, і серії вибухів, що сталися у вівторок, 9 червня, загинули чотири людини, ще одна зникла безвісти, 12 поранені.

За словами Арсена Авакова, розглядаються дві причини загорання на нафтовому сховищі: умисна диверсія та виробнича халатність.

За інформацією ДСНС, екологічні служби постійно контролюють ситуацію. Наразі токсичних продуктів у атмосфері немає. Але влада Києва стерджує, що вміст деяких шкідливих речовин у повітрі столиці перевищив допустимі концентрації. Державна комісія з техногенно-екологічної небезпеки визначила небезпечну зону - радіусом 10 км від епіцентру пожежі.

УВАГА!!!

Власник козятинської нафтобази — також "БРСМ-нафта". В місті переполох. Адже, вже тривалий час, як територія огороджена високим парканом. Подейкують, що там змішують завезену вогненебезпечну рідину… База знаходиться в густозаселеному районі. Можливо, потрібно призупинити її роботу до з'ясування всіх обставин надзвичайної ситуації на Васильківському нафтовому сховищі? Це мають визначити відповідні органи.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:57 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up