У знущанні над 6-річною дитиною підозрюють мачуху (оновлено)

  • 1154

Хлопчика привезли в лікарню. Побита дитина має закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, масивні підшкірні гематоми на голові, гематоми потиличної кістки, параорбітальної гематоми зліва, множинні гематомами на тулубі та кінцівках

...

Поліція за фактом катування 6-річної дитини з Козятинщини розпочала кримінальне провадження. Стало відомо, що 26 січня, медики козятинської лікарні повідомили про те, що до них з закритою черепно-мозковою травмою та гематомами голови доставлений 6-річний житель села Велике. Дитину до лікарні привіз батько. 

— Характер ушкоджень, отриманих хлопчиком, свідчить про те, що він постраждав від насильницьких дій дорослих. Дитина проживає з рідним батьком та його співмешканкою. Наразі поліція встановлює обставини отримання тілесних ушкоджень дитиною. Одна з версій слідства – побиття хлопчика батьком, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області. — Слідством розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 127 ККУ  - катування. За вчинення такого правопорушення передбачено до 5 років позбавлення волі. Батькові малого планують оголосити підозру та взяти під варту. — 26 січня батько побив свою 6-ти річного сина, з яким він їхав у приміському потязі. Побачивши хлопчика у такому стані, люди не залишились байдужими. У Козятині його знято з поїзду та відправлено у КП «Козятинська центральна районна лікарня». 

— Обстеженням дитини встановлено, що їй заподіяно тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку, масивної підшкірної гематоми на голові, гематоми потиличної кістки, параорбітальної гематоми зліва, множинними гематомами на тулубі та кінцівках. На даний час хлопчик проходить лікування у Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні, — зазначають у прокуратурі області.

Відео дня

В ході журналістського розслідування стало відомо, що мати хлопчика знаходиться у в’язниці. Про це розповіла начальник служби у справах дітей Козятинськох РДА Євгенія Вітко.

— Хлопчика передали з Хмельниччини (звідки була ув’язнена мати) на утримання батька, не попіклувавшись, запросити хоча б характеристику на нього у відповідних органів Козятинщини. Останній проживає зі своєю співмешканкою у селі Велике. Її він часто б’є. Син знаходиться в Самгородецькому інтернаті для дітей з вадами зору, оскільки має захворювання очей. На вихідні батько забрав сина з інтернату додому...

"Зранку в понеділок 28 січня відповідні служби Козятинської РДА відмінили комісійний виїзд в село Велике, в зв'язку з тим, що батько дитини був у Вінниці в обллікарні біля сина. Мав повернутись після обіду. У другій половині дня поліція з представником служби у справах дітей були у Великому і провели обстеження", — повідомили в Центрі сім'ї та молоді Козятиинської райдержадміністрації.

Виявилося, що співмешканка була вся в синцях. Розповіла , що познайомилася з батьком дитини по інтернету. Він має судимість. В липні приїхав у село Велике сам, тоді й почали жити разом. Забрав сина жити разом. Каже, що інколи бив його.

За словами співмешканки Людмили, за день до того, як хлопчик потрапив в лікарню, батько побив і її, і маленького. А звинуватив її, “бо мав судимість, ще один суд перенесли на березень”.

Батько ж звинувачує в побитті співмешканку. Саме її і вирішили взяти під варту правоохоронці.

Триває слідство.

 

Коментарі (2)
  • Галина Заграй

    А хто ж ще побив.як не батько?!
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up