Підпал будівлі "Інтера": коротко про головне

Підпал будівлі "Інтера": коротко про головне

Увечері 4 вересня сталося загоряння будівлі, де розташовується офіс компанії "Національні інформаційні системи", яка виробляє передачі для телеканалу "Інтер".

Почалося все з акції протесту під стінами телеканалу. Активісти виступали проти проросійської орієнтації мовника.

Вони, зокрема, тримали в руках плакати "Інтер – агент Москви". Відповідний напис з'явився згодом і біля головного входу.

Пізніше з’явилась інформація, що горить і сама будівля. За версією каналу, люди, які пікетували будівлю, якимось чином проникли всередину та кинули запалювальні бомби на електроніку та апаратуру. Відтак, вигорів телевізійний комплекс програми "Подробности".

Відео дня

Також протестувальники організували підпал неподалік від пункту охорони. У підсумку біля будівлі знайшли й протитанкову міну.

У ДСНС своєю чергою заявили, що будівлю підпалювали двічі.

Унаслідок пожежі було заблоковано співробітників телекомпанії, які перебували на верхніх поверхах. Вони надихалися димом і змушені були звернутися до медиків.

Очільник МВС Арсен Аваков повідомив, що таких людей щонайменше три, щоправда серед них є один із пікетувальників.

На самому ж "Інтері"інцидент назвали збройним нападом. За словами журналіста Руслана Смещука, невідомі також відібрали в оператора й відеокамеру.

Крім того, співробітники каналу підкреслили, що одна з їхніх колег пошкодила ногу.

У Поліції розповіли, що їм вдалося затримати кількох осіб, причетних до підпалу. За словами Арсена Авакова,  всі вони є колишніми військовослужбовцями 30-ї бригади Збройних сил України. Щоправда, вночі частину із них відпустили 

 

З самого ранку біля будівлі, в якій розташовано офіс каналу "Інтер", почали збиратись активісти Вони вимагають припинення роботи телеканалу. У свою чергу один із лідерів "опозиційного боку" Юрій Бойко заявив, що з Білої Церкви до Києва їдуть близько 200 людей, які будуть штурмувати офіс "Інтеоа".

нцидент вже встигли прокоментувати найвищі посадовці – Президент та Прем'є-міністр,  голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе, а також низка впливових політиків, зокрема, Юлія Тимошенко. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up