Підприємці просили мера зупинитися

Підприємці просили мера зупинитися

Історчний факт про міського голову: Пузир, приступивши до посади міського голови, отримав більше тисячі заяв на отримання матеріальної допомоги. Він не розглянув їх і не надав будь-якої відповіді. Грубо порушив закон України ”Про звернення  громадян”. Фаховий юрист за освітою став на шлях правового негілізму і непозбувсь цієї тенденції до нині.

На сьогодні створена ініціативна група підприємців на чолі з козятинчанином Володимиром Цимбалюком. Її задача — відстояти свої права.

— 22 вересня невідомими особами були розповсюджені листівки з попередженням заборони торгівлі з рук, починаючи з 1 жовтня. Що цікаво, місто та місце торгівлі не вказане, — розповів пан Володимир в редакції газети “RIA-Козятин”. — Листівка підписана управлінням ЖКГ міської ради невідомого міста та не підписана чи завірена належним чином будь-ким. Тобто, анонімка.

Підприємці масово почали писати заяви на міського голову Пузиря, з вимогою надати змістовну, вмотивовану письмову відповідь у встановлений Законом України термін (ст.ст. 15, 18-20 ЗУ «Про звернення громадян»), чи має вищевказана анонімна листівка якесь відношення до рішень Козятинської міської ради.

Відео дня

У разі стверджувальної відповіді підприємці просять надати їм письмове пояснення, на підставі якого Закону України, інших законодавчих  чи  нормативно-правових актів (рішень, постанов) УЖКГ Козятинської міської ради, не повідомивши підприємців - платників податків, протизаконно планує лишити права на працю.  

— Ринок «Хлібодар», що на вул. Грушевського, 23 у Козятині не в змозі розмістити у себе всіх підприємців міста,  — підсумовує пан Цимбалюк. — А ринок «Колгоспний» (пров. В. Наумова, 20) давно знаходиться в занедбаному антисанітарному, аварійному стані та не пристосований для торгівлі і потребує  капітальної реконструкції.

Як варіант №1, підприємці погоджуються добровільно звільнити місце здійснення ними лоточної торгівлі в м. Козятині, за умови нарахування кожному для утримання сім’ї грошової допомоги з бюджету міста, в сумі 4000 гривень щомісячно (на тих же засадах, на яких була призначена премія міському голові) до повного проведення капітальної реконструкції  і введення в експлуатацію ринку «Колгоспний».

Як інші варіанти, підприємці пропонують надати їм офіційний дозвіл на розміщення об’єкту лоточної торгівлі на вул. В. Земляка. А для забезпечення епідемічного благополуччя населення Козятина за рахунок міського бюджету пропонують прилеглу до ринку «Хлібодар» територію виділити для торгівлі, провести благоустрій та заборонити в’їзд автотранспорту з 7.00 до 15.00 з встановленням відповідних дорожніх знаків.

Підприємці впевнені, що при виваженому підході до вирішення питання надання дозволу для здійснення торгівлі на прилеглій до ринку «Хлібодар» території, задоволеними залишаться городяни, збережуться робочі місця підприємців та репутація керманича міста.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up