«Пішов по слідах»: під Блажіївкою застрелили 50-кілограмову вовчицю. Вовк втік

«Пішов по слідах»: під Блажіївкою застрелили 50-кілограмову вовчицю. Вовк втік
Днями мисливці, за три кілометра від Блажіївки, вполювати вовчицю. На фото (справа) Леонід Буренко — єгер, що пішов по її слідах.

Днями ружинських, козятинських та погребищенських мисливців об'єднали спільні зусилля знешкодити небезпечного для людей та свійських тварин хижого звіра. Вовчицю, яка прийшла з Погребища, давненько вичисляли.

 За словами голови Козятинського Управління Українського товариства мисливців та рибалок Олександра Поліщука, її вгледів єгер Леонід Буренко, що робив обхід в Зозулинецькому лісі. Саме він і пішов по її слідах.

— Вовчиця попрямувала в сторону Блажіївки, була біля ферми, покормилася і дійшла до Немиринського лісу Ружинського району, — розповів газеті Леонід Буренко. — Зусиллями наших мисливців (Михальчук Петро), ружинських і погребищенських, які об’єдналися в бригаду, ми її застрелили. А вовк втік в сторону Погребищенського району. Більшість того, що це була пара...

Вага звіра близько 50-ти кілограмів. За словами мисливців, вона вгодована. Вік — три-чотири роки, не молоденька. Здобич забирає той, хто вцілив в неї. Цього разу вовчицю забрав ружинський мисливець. 

Відео дня

— Куди він її діне я не знаю, — каже єгер Леонід. — Зазвичай зі звіра знімають шкіру, вичиняють, стелять коврики біля ліжка (сміється — при. авт). Мені застрелити не вдалося, далеченько було. Стріляємо карабінами, гладкоствольною мисливською зброєю, нарізною.

До слова, Леонід Буренко мисливством займається вже 35 років. А єгером він працює вже близько двох років. Каже, що єгер це той, хто створює всі умови для того, щоб мисливці мали на що полювати. Тобто, підкормлює та доглядає за дикими звірами (зайцями, козами). Стежить, щоб їхні годівнички були повні харчів.

— Вовки шукають один одного, їм треба ж щось їсти, вони не худенькі, небезпечні, — додає Олександр Поліщук. — Хочу ще додати, що наразі ми активно відстрілюємо лисиць. З початку року, по суботах та неділях, три-чотири бригади з гончими собаками б'ють лисів. Відстріляли більше півтори сотні.

Нагадаємо, ми писали раніше — на Козятинщину забігають вовки-мандрівники
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (80)
  • Tetyana Kostiuk

  • Татьяна Адамова

    може, їх і треба відстрілювати, але фотографія паскудна
  • Дмитрий Скилов

    В наших краях я про вовків взагалі не чув і не бачив, тому що і немє їх тут... Цей вовк ніякого загрози нікому не становив, вовк не дурна тварина і буде обходити людей десятою дорогою і правильно робить, а це просто позерство і вбивство заради забави... Це массовий відстріл фауни  просто заради чиєїсь забави,  якщо у вас так багато вільного часу ідіть прибиріть сміття краще і викладайте фото в інтернет, а не відстрілюйте все живе, таким темпами любу тварину в майбутньому ви зможете побачити тільки на картинках у підручнику...  І хай там хоть кишить вовками в лісах, я не хочу щоб їх відстрілювали массово заради забави, вовки це ж не люди тому небезпеки ніякої не становлять
  • Юрий Рыбачук

    ну так всім того вовка шкода,що пі..ец.а те що вони сказ переносять,худобу убивають,чи може думаете що вони повітрям ситі будуть.зоозахисники срані,ви дітей пожалійте,старих.їм вовчика шкода,дебіли.

    Читач64 reply Юрий Рыбачук

    Сам ти сраний захисник мисливців. За 30 років багато випадків нападу вовків було у нас???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up