«Після них грядка – як після потопу». Як живуть лелеки, що постраждали від грози

«Після них грядка – як після потопу». Як живуть лелеки, що постраждали від грози

Наприкінці червня ми писали про лелек, в гніздо яких поцілила блискавка під час грози. Тоді, нагадаємо, четверо лелечат впали на землю, троє з них покалічилися. Тимчасово прихистив їх у себе фермер з Махаринців Сергій Бенедичук. 

Детальніше про це можна прочитати у матеріалі В Сестринівці травмувалися лелечата. Потрібна допомога

 — Коли мова йшла за тимчасовий притулок, звичайно, я погодився, - розповідав нам фермер. – З їдлом проблем немає, шістдесят своїх гусенят годую, для чотирьох птахів знайду харчі. Але щоб займатися лелеками-інвалідами, у мене немає часу. Дружина зі старшими дітьми допомагає в полі, а молодшим ще самим потрібна нянька. 

Сергій шукав допомоги тоді у зоозахистних організацій, але так і не знайшов. 

Відео дня

Лелек оглянув лікар та надав необхідну допомогу і поради. Але двоє птахів все-таки загинули від отриманих травм. Як живіть нині ті, що вціліли? Вони вже дорослі, мабуть, готуються зі своїми родичами до вирію. А поки що живуть в Раїси Швець. Свій день кожного ранку, ніби за графіком, розпочинають з трапези на городі. Якщо у мисці риби немає, то потріскують дзьобом. 

— Почекайте, Сергій Сергійович скоро рибу привезе, – відповідає пернатим махаринчанка. – Воно цікаво, коли дикі птахи до людей так прив’язані. Та зовсім не цікаво, коли від таких гостей грядка наче після потопу: що виїли, а що й витоптали, – розповіла пані Раїса. 

Читайте також:

«Немає спасу від котів»
«Якщо я не заберу, то забере моя мама» – про небайдужість
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up