Після ремонту в підвальному приміщенні на Катукова 27 проблема не зникла

Після ремонту в підвальному приміщенні на Катукова 27 проблема не зникла
  • На гарячу лінію газети «RIA -Козятин» звернувся мешканець вулиці Катукова, 27 Костянтин. Він повідомив, що в підвальному приміщенні їхнього будинку протікають труби водовідведення. Мало того, що через сморід не можна в кімнатах вікно відкрити, так буває що нечистоти якимось чином по стінах  у квартирі стікають — сказав дозвонювач

На місці події ми були в неділю, 13 вересня. Ще біля під’їзду будинку було чути неприємний аромат водостоку. Коли ми спустилися в підвальне приміщення, почули мелодію схожу до течії з маленького водопаду. Звук тої мелоді порою то затихав, то знов посилювався. Це залежало від того скільки господарів квартир одночасно приводили в дію злив унітаза, ванни, кухонної мийки чи умивальника.

Пан Віктор, який зголосився бути гідом у медійника, світив ліхтариком щоби кореспондент після поїздки на Катукова ще міг показатись на люди. Тільки до прориву труби ми без чобіт так і не добралися. Вимірявши глибину нечистот повернулися на вулицю.

Біля під’їзду зібралися чоловіки цього ж будинку. Пан Василь каже:

Відео дня

— Я, як і багато інших мешканців цього будинку, вправно плачу комунальні послуги. У тому списку комунальних послуг чого тільки немає (від заміни світильника якого немає). В нас по факту тільки раз у тиждень прийде двірник і біля під’їзду підмете. Оце можете написати в газету, що в липні місяці до нового року я останній раз заплатив. Не хотів платити та мене мої сусіди попросили заплатити. Мовляв, як будуть борги ніякі ремонти не зроблять. Я заплатив, а тих ремонтів як не робили, так і не роблять — підсумував під кінець нашої розмови пан Василь.

У понеділок, 14 вересня, ми поїхали в «Управляючу компанію». Там нам повідомили, що на вулицю Катукова вже поїхали працівники.

— Замінять трубу і все буде в нормі, — запевнив нас один із керівників підприємства Ярослав Войтенко.

Через 4 дні, тобто 18 числа, ми знов побували на Катукова, 27. Зустрілися з паном Костянтином. Зайшли з ним у підвальне приміщення. 13 вересня витікали стічні води у двох місцях. Після того, як працівники управляючої компанії дві труби з’єднали в одну, стали протікати нечистоти в одному місці, тільки більшим потоком. Коли 14-го вересня комунальники під’єднали трубу зливу, з неї все одно лилися стічні води. За теорією працівників комунальної служби в цій ситуації потрібно почистити коліно водостоку, яке знаходиться в землі. Тож треба дочекатися поки стічні води не увійдуть під землю — казали вони —  тоді можна буде і трубу розкопати.

Теорія річ хороша, коли вона розрахована правильно. Коли 18-го нечистот у підпалі стало більше ніж 13-го, то стічні води під землю ніколи не зійдуть.

Можна зрозуміти працівників комунальної служби.  Добратися до місця затору по коліна у фекаліях — робота надскладна. Можна зрозуміти й самих мешканців Катукова, 27,  які не можуть у підвальне приміщення занести городину. Люди занепокоєні

— Якщо нечистоти розіллються до щитової, то будемо ще й без світла сидіти. За що ми сплачуємо комунальні послуги? — обурюються таким відношенням до своїх обов’язків комунальної служби мешканці будинку

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up