Піснями вітали зі святом весни

Піснями вітали зі святом весни
  • Для жінок у Міському терцентрі влаштували концерт.
  • Гостей вітали ансамбль «Подоляни», хор ветеранів праці «Прометей» та вихованці Музичної школи.
  • Ми поспілкувалися з учасниками концерту та розпитали їх про любов до музики.
  • А ще вони сказали свої побажання усім читачкам нашої газети.

Цьогорічне святкування співпало з ювілеєм Валентини Наумової, педагога музичної школи, колишнього керівника хору ветеранів «Прометей». Валенитні виповнилося 80 років. Тож вітання звучали не лише усім жінкам.

Почалося свято з виступу ансамблю «Подоляни». Вони виконали кілька пісень для Валентини Наумової.

Відео дня

Згодом ювілярка і сама приєдналася до них.

Ще одну пісню іменинниці подарувала Лариса Казмірчук.

З вітальним словом виступив Віталій Вечера, заступник міського голови у сфері соціальної політики.

Продовжили концерт вихованки Дитячої музичної школи. Серед них учениця школи №3 Діана Бондарець. Минулого року вона потрапила у караоке-таксі.

Діані 13 років. Ця талановита дівчинка вже дев’ять років на сцені. У її родині співають і мама, і тітка, тому любов до музики прищепили Діані ще з дитинства. У чотири роки мама повела її до музичної школи.

— Мій перший вихід на сцену — це було в ЖДК (Будинок науки і техніки станції Козятин — авт.), — згадує Діана. — Мені було чотири роки. Я співала пісню про гномика російською мовою. Це все, що я пам’ятаю. Було страшно. А в кінці навіть було приємно, що людям сподобалося те, як я виступила.

За цей час Діана вже десятки разів виходила на сцену. Вона виступає не лише у рідному Козятині, а й у Вінниці, Києві. Проте досі не поборола страх виступати на публіку.

— Страх великий, — зізнається дівчинка. — Ще більший, ніж раніше. Він завжди буде. Тому що, я вважаю якщо хочеш, щоб людям сподобалося, як ти співаєш, ти завжди будеш переживати. А раптом щось не так.

Крім того, що співає, діана ще вміє грати на фортепіано. Але співати їй подобається більше. Вона має народний голос. А коли виросте, мріє стати народною артисткою України. А якщо не вийде, то викладачкою з вокалу.

— Хочу привітати всіх жінок, дівчат з нашого міста зі святом 8 березня, — каже Діана Бондарець. — Побажати щастя, здоров’я, успіхів, наснаги і всього найкращого.

Настя Ільчук теж грає на фортепіано та співає. На концерті вона виконала пісню «Мама», яку присвятила усім мамам. До речі, матуся Насті теж була на її виступі.

Співає дівчинка з чотирьох років. Зараз їй 13.

— Мене тягне до співу, — каже Настя. — У мене є наснага до цього. Я думаю, що у мене це добре виходить. Я дуже хотіла пов’язати своє життя з музичною кар’єрою, щоб співати, або проявити себе у чомусь творчому.

Насті дуже подобається виступати на сцені. Вона отримує від цього величезне задоволення.

— Мені подобається це відчуття, — каже дівчинка. — Тоді я себе почуваю вільно і можу відкрити свої емоції. Трішки буває страх, але я можу його подолати.

За цей час Настя виступала на різних конкурсах — і районних, і обласних. Виходила на сцену і в Житомирі. У майбутньому планує стати співачкою.

— Хочу привітати усіх з 8 березня, — каже Настя Ільчук. — Усіх жінок, дівчат, малесеньких дівчаток і бабусь. Щоб вони провели цей день дуже щиро і класно в оточенні своїх близьких. Хочу побажати їм радості на весь рік і в подальшому щастя і всього найкращого.

Під час другої частини концерту сцена зустрічала народний аматорський хор ветеранів праці «Прометей», що діє при Районному будинку культури.

Ансамбль має давню історію, адже створили його ще у далекому 1973 році. Відтоді вже змінилося кілька керівників. Нині хором керує Валентина Гарнага. Робить вона це вже 17 років. Налічує «Прометей» 35 учасників.

— Але не завжди вони всі виступають, — розповідає Валентина Гарнага. — Хтось хворіє. Бо вже ж такий вік. Але активні, дуже хочуть виступати.

І нині «Прометей» готується до ще одного виступу. Другого квітня їх зустрічатиме сцена у Самгородку, куди з’їдуться вісім колективів з різних куточків Козятинщини: Махнівки, Глуховець, Самгородку. Там наші хористи захищатимуть звання народного колективу, який отримали у 2008 році.

Хор ветеранів праці звик виступати перед різною публікою. За цей час вони об’їздили не лише увесь Козятинський район, а й Вінницьку область. Брали участь і у міжнародних конкурсах.

Сама керівник ансамблю теж співає.

— Я закінчила університет культури, — розповідає Валентина Гарнага. — Я керівник народних хорів, закінчила відділ народної творчості. І я зобов’язана і повинна співати будь-якими голосами. Якщо пісня «Єднаймося, люба родина», то я там співаю народним голосом, на всю потужність. А є такі естрадні пісні, як я сьогодні співатиму, то у мене ліричне сопрано. А якщо я солістка і хочу співати академічне сопрано, то я співаю трелем.

На сцену разом з ансамблем «Прометей» вийшла і ювілярка Валентина Наумова.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Нелла Литвинова

    ЦІКАВО, ЦІКАВО - А ЩО ЦЕ ЗА МІЖНАРОДНІ КОНКУРСИ  ХОРУ  ?  КОМУ ПОТРІБНА ЦЯ БРЕХНЯ ?...
  • Елена Майбродская

    Свято пройшло  ,що називається *на одному дихані* і було чудовим..глядачі на стільки були розчуленні від пісень про матір,жіночу долю ,що у багатьох очі були вологі відстриманих сліз,а коли співали жартівливі пісні публіка щиро сміялась..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up