Питання до поліції залишились без відповіді

Питання до поліції залишились без відповіді

Схід села Пиковець проходив у сільраді, зважаючи, що клуб став захаращеною пусткою.

У ході обговорення купкою жіночок проблем насущних з’явився представник козятинської поліції. Як виявилося, він приїхав замість дільничного, який саме перебував на лікарняному.

— Хочу вам нагадати, що самогоноваріння заборонено законом, — почав Сергій Павлович.

— А що, навіть не можна для своїх потреб? — чулося із залу.

Відео дня

— Закон цього не дозволяє, — спокійно пояснював поліцейський, переводячи тему. — У вас в селі часті крадіжки. Зараз почастішали випадки шахрайства по телефону. Це коли до вас дзвонять і повідомляють, що з рідними трапилась якась біда. Вимагають перерахувати гроші. Отож, завжди повідомляйте про це в поліцію.

Але людей обурювало інше, вони виказували недовіру правоохоронцям. Виявляється, що в одиноких бабусь виламують двері, крадуть все, що “погано лежить”. Хати, де люди не живуть, розкрадають і  виносять меблі.

— І що ви зробили? — було питання до поліції.

— По всім справам проходить слідство, — завірив правоохоронець.

—  Якби дільничний тут знаходився частіше, можливо злочинів було б менше? Чи хоча б перевірили усіх жителів села, їх житло? Можливо, знайшли вкрадені речі? — сипались запитання з залу.

 

— Я не маю права здійснювати обшуки, — було у відповідь.

Одна жінка розповіла, що коли обікрали її хату, вона з чоловіком привезли дільничного.

— Він обійшов, подивився навкруги і на цьому кінець, — з відчаєм повідала мешканка Пиковець. — Я написали море заяв і ніяких здвигів!

Представник у погонах заявив, що за дії дільничного не відповідає і, “якщо на вашу думку поліцейський не не виконує своїх обов'язків, то звертайтесь до прокуратури”.

— От скажіть, викрали у мене жесть і здали її в приватний металоприймальний пункт, — розповідала інша жителька села. — Я повідомила поліції, сказала навіть, куди саме здали вкрадене. І ніхто не пішов і не перевірив. Від поліції залишилася одна назва! Чому на прийомах заліза не вимагають паспорт? Було ще одне пограбування, знайшли злодія, і що? Йде досудове розслідування... А по крадіжці на цвинтарі? Визвали поліцію, яка приїхала, оглянула і все...

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Волкова Катя

    В Махнівці де працює звітуючий ситуація ще більше критична.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up