Плата за не підписаний договір

Плата за не підписаний договір

Скарга. «Ми мешканці будинку 33, по вулиці Катукова звертаємося в редакцію газети «RIA-Козятин» по питанню оплати за прибудинкову територію новоствореній «Управляючій компанії»

Нам стало відомо, що наш будинок передано на обслуговування управляючій компанії, а вона у свою чергу нараховує нам оплату за прибудинкову територію.

За які саме послуги комунальники нараховують плату нам невідомо. Адже на даний час комунальні служб, ні в під’їздах будинку, ні біля будинків ніяку роботу не ведуть.

Відео дня

Згідно з пунктом 3 статті 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживач повинен укласти договір із виконавцем, який має його заздалегідь підготувати на підставі типового договору пункту 3 статті 20 «Про житлово-комунальне підприємство. Тож нагадуємо, що правовідносини між споживачем та виконавцем послуг повинні регулюватися договором.

Договір між комунальним підприємством та мешканцями нашого будинку не укладено. А це означає, що немає переліку послуг, із яких складається тариф. Інакше плата, яку з нас вимагають, виглядає як благодійні внески для компанії.

Враховуючи вищесказане, мешканці будинку не мають зобов’язань перед підприємством, яке тільки вважає себе постачальником послуг.

Компанія комунальних послуг по закону повинна домовитись із мешканцями будинку, які послуги їм надаються, а мешканці будинку у свою чергу, мають право обрати саме ті послуги, які їм потрібні. Від непотрібних послуг жителі будинку мають право відмовитися.

Мешканцям нашого будинку досі не повідомлено особисті рахунки й через які банки робити проплату за послуги в разі укладання договору.

Тому ми категорично незгодні сплачувати за вигадані «Управляючою компанією» послуги поки не буде укладено договір та погоджено кількість наданних послуг згідно статтею 20 Закону України про житлово-комунальні послуги.

З повагою мешканці 30-ти квартирного будинку вулиці Катукова 33»

Що кажуть в «Управляючій компанії»
Ми звернулися в Управляючу компанію. Прийняв нас головний інженер Олександр Полонський. Він надав інформацію, що мешканці будинку 33 вулиці Катукова зверталися до нього. Він і посадовець направив їх до юриста компанії, щоб мешканці Катукова 33 підписали договір на отримання комунальних послуг. На питання кореспондента так підписали договір чи ні? Головний інженер зателефонував до керівника  компанії, а той в свою чергу порадив журналісту звернутися в прес-центр міської ради.

Дмитро Артемчук

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up