По 16 годин без світла у будні та без води у неділю. Коли до козятинчан прийде сервіс

По 16 годин без світла у будні та без води у неділю. Коли до козятинчан прийде сервіс
  • Недавно козятинчани центру нашого міста через аварію на водогоні чи через вимикання електроенергії протягом декількох годин були в своїх оселях без води.
  • І ось в неділю, 22 січня на водогоні в центрі міста чергова аварія.
  • Як мешканці будинку 17 вулиці Героїв Майдану протистояли побутовій незручності у нашій розповіді

Недільного ранку ми їхали вулицею Пилипа Орлика по службових справах. На перехресті з вулицею Грушевського помітили струмочок змійкою. Пішли проти течії і прийшли на прибудинкову територію будинку 17 вулиці Героїв Майдану. Першою нашою співрозмовницею стала жителька дев’ятиповерхівки пані Наталія. За її словами про прорив труби водогону водяники знають, хтось же з них воду в будинку перекрив.

— Значить скоро прийдуть ремонтувати, — сказала 40-річна мешканка багатоповерхівки.

Відео дня

 А нам пригадався прорив труби водогону, що стався 8-го січня цього року. Попередня аварія на водогоні трапилася 2 тижні тому на вулиці Пилипа  Орлика недалеко від АТБ.

У неділю, 8 січня в центрі міста сталися проблеми із водопостачанням. Жильці багатоповерхівок сиділи без води впродовж декількох годин. В понеділок, 9 січня водогін було відремонтовано і мешканці багатоквартирних будинків видихнули з полегшенням. Вони в своїх квартирах мали воду з водогону. Проте їхньої радості вистачило тільки на 2 тижні.

Від місця аварії ми поїхали в надії, що так буде, як уявляла пані Наталія. Та коли повернулися до місця події о 15-й стало зрозуміло, що лагодити водогін скоріше всього почнуть в понеділок, 23 січня.

Неділя — у відділі водопостачання вихідний тож зателефонувати їм сенсу немає. Тай  самі слюсарі водяники мають право на відпочинок і не їх вина, що наша водна магістраль віджила своє і всі труби водогону потребують заміни.

Самі мешканці будинку, пані Жана та пан Сергій, вже несли до своїх домівок бутильовану воду для приготування вечері.

Ще одна жителька будинку йшла додому від міського скверу. Йшла у літньому взутті і з обережністю обходила калюжі. Порівнявшись з нами запитала: «Що, води сьогодні не буде». «Мабуть ні, тут прорив магістралі під землею, треба розкопувати» — допустили ми

— Значить треба брати бутлі і принести води з криниці, а то не буде чим посуд помити, — сказала молода жінка.

Ще біля нас проїхала жінка середніх років, яка не назвалась. З її слів стало відомо, що вона гуляє з дитятком доньки. Та покликала її на допомогу, бо маля без догляду залишити не може, а в квартиру треба принести багато води. От донька й курсує з порожніми і наповненими бутлями. А ми всі заплатимо за втрату води

Останнім нашим співрозмовником був чоловік. Його взяла цікавість, чому разом з водою виходить з землі повітря. Пройшов по асфальтовій доріжці, а вона грає під ногами.

— Велика робота завтра буде, вода в низу добре грунт підмила, — сказав він

Чим більше від початку прориву труби проходило часу, тим з більшою силою вода проривалася їз підземелля. На розі вулиць Склярова та Грушевського вода взяла курс у двох напрямках. Одна річка текла на вулицю Пилипа Орлика, а друга стала заливати доріжки міського парку. Ще у суботу, 21 січня тут всією громадою відзначали завершення величних свят, а днем пізніше в парку через прорив водної магістралі сталася справжня повінь. А парк — це улюблене місце відпочинку дітвори.  

Читайте також:

Більше світла буде у тих, хто в другій черзі: в обленерго повідомили графік на понеділок, 23 січня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Marina Osmirko

    Не декілька годин без води,а декілька днів! І без світла і без тепла бо котел не запускався без води...
  • У Уу

    "Господаря видно по огорожі" - так і в Козятині!Голосували за гречку і гроші - тепер терпіть
  • Инна Ватафова

    Дуже цікаво слюсарі водяними мають право на відпочинок,а хлопці які у окопах сидить у холоді і воді мають право на відпочинок,чому у нас така байдужість і безвідповідальність, чому там де бомблять люди роблять все відразу,а в нашому місті нікому не має ні до чого діла.І це не тільки вода,так само світлові.Такі підприємства потрібно закривати, тому що вони нічого не роблять.Це прорив води його треба ліквідувати бистро,на дворі зима ,температура повітря може змінюватися,а у нас вихідний.Дуже прикро що у нас все так погано і навіть війна нічого не змінюється.
  • Сергій Федорук

    7 клас віддихає після школи

keyboard_arrow_up