Побач добро в іншій людині

Побач добро в іншій людині

Сьогодні хочу в кількох словах пригадати вам історію одного єпископа. Ім’я  цього єпископа Нон

Він приїхав на собор єпископів в одне містечко. Там жила жінка блудниця, яка була дуже багата і красива. Вона дуже багато часу витрачала на свій зовнішній вигляд. Для цього вдягала найкращий одяг та різноманітні прикраси. Сам собор єпископів  відбувався на подвір’ї храму, оскільки храм не міг всіх помістити. Ця жінка проходила коло храму в оточенні чоловіків, де всі її побачили. Дехто відвернув від неї погляд, щоб не спокушатися, а дехто очі закрив. Святий Нон, натомість, на неї довго дивився. Ввечері він помолився у себе в келії. Святий говорив, що він не прикрашає себе так для Бога, як ця жінка для смертних людей; що він не вміє догодити так Богові, як ця блудниця своїм коханцям. Також святий Нон молився і за цю жінку. Він молився за неї, бо думав про небесне, про її душу, а не про гріховне. Згодом ця жінка покаялася і змінила своє життя.
Висновок із цієї історії пропоную такий. Стараймося мати про все добру думку. Навіть у гріховній і найстрашнішій ситуації можна знайти щось добре. Засудити людину, поставити на неї клеймо ми завжди встигнемо. Маємо менше нарікати, осуджувати, а більше молитися за людей, коли вони грішать чи помиляються.  Для того, щоб бачити в людині, яка чинить гріх, щось добре, треба самому молитися, самому бути доброю людино. Сам Бог бачить нас в перспективі, в можливості змінитися. Тому чим ближче ми до Бога, тим іншими є наші думки. Адже навіть в народі є приповідка, що з ким поведешся в того наберешся.
Тому нехай Господь нам допомагає бачити в людях те добро, яке в них є, незважаючи на їх гріх.

Антон БОРИС, настоятель громади Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ

 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 13:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up