Подвиги воїнів Козятинщини вписані кров’ю в літопис боротьби українців за незалежність

Подвиги воїнів Козятинщини вписані кров’ю в літопис боротьби українців за незалежність
  • В Козятині відбулись жалобні заходи з вшанування пам’яті воїнів які загинули за свободу і незалежність біля пам’ятного знаку Загиблим воїнам АТО. Там пройшла церемонія приспущення Державного Прапора України, панахида за загиблими воїнами та акція “Запали свічку пам’яті”

Президент України Володимир Зеленський підписав указ №1643, який парламент ухвалив 14 липня 2021 року. Про відзначення 29 серпня Дня пам’яті захисників України, які віддали своє життя в боротьбі за, незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. Про це Глава держави повідомив під час урочистих заходів до Дня Незалежності. 

Відео дня

Тільки вже другий рік поспіль запалюємо свічку пам’яті 29 серпня коли вшановуємо українських воїнів і наших земляків в тому числі які стали символом гідності, адже кожен з них вчинив подвиг повставши проти насилля та несправедливості.

Подвиги воїнів Козятинщини вписані кров’ю в літопис боротьби українців за незалежність і нам нагадують якою ціною здобувається право бути вільною нацією. 

Відкрила мітинг пам’яті начальник Козятинського відділу культури Світлана Рибінська. Вона нагадала присутнім про смертельний зелений коридор полягав полями соняхів. Це лише одна правда Іловайського котла. В так званому зеленому коридорі були впритул розстріляні 366 воїнів та 429 поранених. Саме під соняхами сотні українців поклали в боротьбі з ворогом своїм життя на вівтар свободи. Тож символом Дня пам’яті захисників України стала квітка соняха. 

Панахиду за загиблими воїнами провів протоієрей Василь Влізло А всі присутні на мітингу реквіємі поклали до пам’ятного знаку живі квіти.На мітингу були присутні  керівництво Козятинської громади та матері загиблих героїв.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up