Подвійна трагедія у Вернигородку: у пожежі згорів чоловік, а згодом знайшли мертвою породіллю та її новонароджену дитину

Подвійна трагедія у Вернигородку: у пожежі згорів чоловік, а згодом знайшли мертвою породіллю та її новонароджену дитину
Фото зі сторінки газети «Вісник Козятинщини»

Нагадаємо ми писали про пожежу у Вернигородку, що трапилася у неділю, 7 березня. Під час ліквідації пожежі, в будинку виявили постраждалого господаря. Як стало відомо з видання Вісника Козятинщини через два тижня після цього в цьому ж селі знайшли мертву породіллю та труп новонародженої дитини у шафі. 

Цю моторошну новину у нинішній понеділок редакції Вісникка повідомили місцеві жителі. З їх слів, 37-річну Тетяну Ткачук, яка перебувала на пізньому терміні вагітності, виявила без ознак життя на підлозі посеред пошкодженого пожежею помешкання сусідка. А вже наступного дня у дзвінку до редакції люди озвучили ще більш шокуючі подробиці цієї трагедії.

Під час розтину з’ясувалося, що дитини в утробі небіжчиці не було. Повернувшись для детального огляду домоволодіння, правоохоронці знайшли мертву новонароджену дівчинку серед мотлоху в одній із шаф.

Як пише Тетяна Мозгова, з розповідей сільчан, покійна Тетяна з місцевих. Батьки померли багато років тому.  Від співмешканців народила чотирьох дітей, на трьох з яких згодом була позбавлена батьківства. 7 березня у будинку, що дістався Тетяні від колишнього чоловіка, і в якому вона проживала з батьком наймолодшої дитини, сталася пожежа. За версією рятувальників – через недопалок. Чоловік від отруєння чадом помер у кареті швидкої допомоги, вагітну жінку було доставлено до районної лікарні, звідки через кілька днів виписали. Не маючи вибору, повернулася в частково вигорілий будинок, який місцева влада, зі слів людей, бралася відремонтувати, але так цього й не зробила.

Відео дня

— Після виписки нею мала опікуватися сільська влада. Глуховецькій селищній раді, до якої відноситься Вернигородок, рекомендували прилаштувати жінку в Козятинський центр матері і дитини, де б вона могла пробути до пологів у теплі та під наглядом. Для цього провели необхідне комісійне обстеження. Як виявилося, щоб потрапити до спеціалізованого закладу, було необхідне погодження Вінницького обласного центру соціальних служб для дітей сім’ї та молоді, куди з відповідним клопотанням 9 березня звернулася служба у справах дітей Глуховецької селищної ради. Але отримали відмову, з аргументацією, що жінка зловживає спиртним, а згідно статуту закладу, таких сюди не беруть. — йдеться в статті.

У понеділок, 22 березня у першій половині дня, у пошкодженому пожежею будинку, Тетяну без ознак життя виявила сусідка, яка викликала сільського медика, а вже та – фахівців екстренки. У жінки ще прощупувався пульс.

Як розповів газеті заступник начальника Козятинського відділу поліції Олександр Підгерський, слідів насильництва на тілі жінки не виявлено. Попередньо – причиною її смерті стали хронічні хвороби. Щодо дитини, то, за результатами судмедекспертизи, дівчинка з’явилася на світ мертвою. Детальніше усі обставини трагедії встановить слідство.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up