Подяка лікарям після конфлікту з ними

Подяка лікарям після конфлікту з ними
  • В середу 7 серпня в редакцію газети “RIA- Козятин” прийшов знервований мешканець Залізничного Павло Петрович.
  • Його привів в редакцію конфлікт який стався з ним в районній лікарні при проходженні медичного огляду на придатність до роботи на підприємстві. Кореспонденти газети зробили невеличке журналістське розслідування після якого гість редакції вирішив через газету подякувати лікарям міської лікарні. 

Каже Павло Петрович—Мене привело в редакцію свавілля яке відбувається в медицині. От я сьогодні прийшов в лікарню для того щоб пройти медичний огляд. Мені потрібно було купити медичну книжку, потім мені потрібно було шукати сімейного лікаря який знаходиться на другому Козятині. (Залізничне) Мені в медичну картку записали лікарів яких потрібно було пройти і заплатити за медогляд. Ніхто мене не запитував є в мене кошти на оплату чи їх немає. Коли я надав їм лист направлення то вони знайшли у ньому, що там невідмічений наказ. Якщо в наказі не було відмітки значить я йшов по за наказом. Але мені вручили кучу документів по яким я мав пройти всіх тих лікарів ніби я збираюся в космос літати, а не лопатою та віником працювати. Я витратив сьогодні день і мені не вистачить завтрашнього дня щоб пройти медогляд. Я не можу влаштуватися на роботу, тому що мене змушують платити при безкоштовній медицині. Мені кажуть невже не можна з пенсії заплатити 80 гривень за проходження медкомісії. Так пенсія в мене одна. з неї треба платити комунальні, за пенсію треба харчуватися, одягатися, ходити в аптеку. Пенсія одна, а направлень на неї багато, тому  влаштовуюся на роботу щоб не померти з голоду. Ось такі в нас порядки в Україні при безкоштовній медицині. Зробили медичну реформу де всі рівні, як мені пояснили нас розділили на рівні—сімейний лікар бежкоштовно. Тільки знайти його 24 години неможливо. Ми не маємо його номера телефону. Хто ж придумав таку реформу що з сімейним лікарем ми можемо спілкуватися в відведені часи. То навіщо він нам взагалі потрібний і навіщо нам потрібна така реформа. підсумував гість редакції

 

Одні лікарі гормон агресії пацієнту підвищили інші заспокоїли його без заспокійливих

 

Відео дня

Мешканець Залізничного Павло Петрович не від райдужного життя вирішив на сьомому десятку влаштуватися на роботу на підприємство. Щоб знати фізичний стан людини яку планують взяти на роботу підприємство посилає його щоб той пройшов медкомісію на придатність до даної професії. Так було і в нашій історію. Павлу Петровичу виписали направлення на медкомісію в ЦРЛ. Чому саме туди адже він житель міста. Мабуть вирішили на підприємстві, що в ЦРЛ є всі лікарі які потрібні для медогляду.

Отримавши рушник перерахованих лікарів для проходження медогляду Павло Петрович схватився за голову -це скільки днів треба ходити щоб їх всіх пройти.подумав він і висловив незадоволення порядками які на дану пору існують в медицині. Слово за слово в суперечці з лікарями переріс у конфлікт. До згоди не прийшли навіть після того як Павло Петрович побував в кабінетах медичного начальства  Дійшли до медичної реформи і до всього що Павло Петрович думає про лікарів. З тим що накипіло на його душі він став гостем редакції.

 Після спілкування з пресою наш герой пішов в міську лікарню. Паралельно до міської лікарні пішов журналіст “RIA-Козятин” 

 

Заспокоїли без заспокійливих

 

Не можна сказати, що в одній лікарні працюють нелюди а в іншій ангели. В кожній медичній установі є люди які переймаються проблемою пацієнта, а які вважають, що то проблема його самого. В даному випадку нашому герою не повезло в ЦРЛ лише тому, що на його шляху в той день не було тих людей які розуміли проблему пенсіонера. Його поставили перед фактом що треба платити за проходження комісії.Адже саме роботодавець згідно ст 17 закону про охорону праці забов’язаний організувати за свої кошти медогляди попереднього (при прийнятті на роботу) і періодичних протягом трудової діяльності працівника. В міській лікарні Павлу Петровичу повезло, що він потрапив на медпрацівника з чуйним серцем. Вона не знала що він перш ніж зустрітися з нею був в редакції газети. Вона перед собою бачила збуджену людину і перше чого їй хотілося-це заспокоїти свого пацієнта. Адже вона могла сказати йому, що картку яку йому виписали в ЦРЛ оформлена професійно, в ній немає жодного зайвого лікаря. Медпрацівниця міської лікарні заспокоївши клієнта, пояснила йому чому в його списку стільки лікарів, різних аналізів та апаратурних обстежень. 

 

Як ситуацію коментують в міській лікарні  

 

Чоловік за якого йде мова дійсно прийшов до нас в збудженому стані кажуть в поліклініці міської лікарні. Ми його заспокоїли і на даний час він проходить комісію на придатність до роботи на виробництві. Можу повідомити що медкомісія це не є надання медичної допомоги. Такі медичні комісії це додаткові функції визначені нам службою охорони здоров’я і регулюється державною службою охорони праці. Це 246 наказ МОЗу щодо визначення медичних показів і проти показів до працівників окремої спеціальності. Ми його оглядаємо за направленням.роботодавця. Огляд буває попередній і періодичний. Підприємство направляє до нас своїх працівників і ми проводимо такий профогляд за договором з підприємством. Хочу зазначити, що підприємство яке направило свого працівника на комісію ніяких договорів з нами не підписувало і кошти на проходження профогляду їхніх працівників нам не надходили. Це чисто ділові відносини двох суб’єктів господарювання—лікарні і підприємства. Попередній профогляд коли людина влаштовується на роботу визначається цим самим наказом № 246. На кожну професію є свої норми. Наш пацієнт проходить комісію по пункту 6.1.3. це підсобний працівник з переміщення вантажів до 20 кг і після 20 кг. В картці яку  надали в ЦРЛ була оформлена професійно. В ній немає жодного зайвого лікаря. Записали всіх тих хто прописаний в пункті 6.1.1. Якби наш пацієнт частіше навідувався до сімейного лікаря половину процедур та аналізів йому не довелось би проходити. Залишилися б йому хіба що з процедур динамометрія і лікарі невропатолог, хірург, та уролог за показами.  

Хорошо те, що хорошим завершується

Павло Петрович був несподівано вражений позицією лікарів міської лікарні. Каже я не очікував, що тут буде така повага до моєї персони. Особливу подяку хочу виразити терапевту міської лікарні Валентині Головській. Та й всі з ким довелось зустрітися сьогодні ( тобто 9 серпня) з розумінням віднеслися до моєї проблеми.

— То що тепер з медиками у вас мир? —запитуємо гостя редакції в поліклініці

— Так, але крім тих хто забув, що в лікарні якщо не допомагають то хоча б не калічать морально.

В ЦРЛ ми не ходили, адже з юридичної точки зору вони праві.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up