Погодні контрасти: про нічні заморозки та денне бабине літо

Погодні контрасти: про нічні заморозки та денне бабине літо
  • На цьому тижні українців чекають погодні контрасти. Вночі ще будуть заморозки на грунті, а вдень — тепле бабине літо.
  • Синоптик Наталка Діденко зазначила дату, до якої спостерігатиметься спокійна, суха та тепла погода.
     

Синоптик Наталка Діденко розповідає, що на цьому тижні на нас чекає холодне повітря. Переважатиме воно в нічний час та перші дні тижня.

— Температура була низькою вже минулої ночі, багато де наближалася до нуля, тому, зрозуміло, що спостерігалися заморозки. Найближчої ночі, на вівторок, така ж картинка термічна затримається, проте вдень почне довкілля потроху прогріватися, — пише Діденко у фейсбук. — Протягом дня 7-го вересня у більшості областей України очікується +15+20 градусів, на Закарпатті та на Півдні до +23 градусів.

Заморозки на ґрунті ще затримаються, проте вже з середи стане інтенсивніше теплішати, і вночі, і вдень. Щодо опадів. Їх блокуватиме антициклон Hermelinde. Бабине літо орієнтовно триватиме до 11 вересня.

Відео дня

— Цей тиждень обіцяє розкішну погоду. Якщо ви ще не були у відпустці, пакуйте валізи негайно — найкраще втілення оксамитового сезону якраз, — підсумовує синоптик. — Якщо працюєте, обов‘язково знайдіть паузу побути на повітрі, прогуляти нові білі кросівки чи елегантний бежевий плащ — дуже буде комфортно і красиво навколо).
Тим часом Укргідрометцентр детально розповів про заморозки на цю ніч.

— Вночі 7 вересня в Україні, крім Закарпаття, Криму та більшості південних областей, 8 вересня у східних, Дніпропетровській та Запорізькій областях на поверхні ґрунту заморозки 0-3° (І рівень небезпечності, жовтий), — йдеться у повідомленні.

Як бачимо, Вінниччину може оминути, адже її немає у переліку. До того ж Укргідрометцентр передає, що до кінця тижня у нас — +25 градусів.
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up