Поліцейський та журналістський ескорт для “китайця” Ван-Фун-Фу

Поліцейський та журналістський ескорт для “китайця” Ван-Фун-Фу

“Копи” під руки транспортували додому п’яну “знаменитість” нашого міста

Усі козятинчани та гості міста постійно бачать на сходинках залізничного мосту на Винниченка сивочолого чоловіка, відомого, як “китаєць” Ван-Фун-Фу.  Він сидить, розгадує кросворди та збирає милостиню. Від чоловіка завжди несе алкоголем, сечею та немитим тілом. Мешкає він неподалік, на Січових Стрільців, разом з такими ж, як він сам, синами. У лютому цього року сімейка вчинила пожежу в своїй квартирі. Мешканці будинку дуже обурені таким сусідством. І неодноразово вимагали від влади відселити небезпечних та “пахучих” чоловіків.

Ранком 19 липня Ван-Фун-Фу звично зайняв свій пост на сходинках. Чи то в цей день сонце припікало сильніше, чи то випив забагато, але чоловік зомлів. Досить довго ніхто не реагував на лежачого на спекоті та нерухомого “китайця”. За словами людей (свідки Ієгови), які також постійно стоять біля мосту, до діда підійшов поліцейський та зробив зауваження. Чоловік пройшов трошки далі по вулиці Винниченка й влігся на тротуарі. Туди до нього приїхала карета швидкої. За словами вірян, лікарі привели “китайця” до свідомості і поїхали. Чоловік залишався лежати просто неба і не байдужі люди викликали правоохоронців.

Приїхала група реагування патрульної поліції — лейтенант Василь Шевчук і старший лейтенант Михайло Харков. Хлопці підняли чоловіка та тримали у вертикальному положенні, поки журналіст газети “RIA-Козятин” дзвонив у швидку. Весь цей час “китаєць” ледь тримався на ногах і лякав перехожих ширінкою, з якої все виглядало. Запах, який йшов від нього, неможливо передати, мухи зліталися роями. На лобі в 80-річного (за його словами) дідуся було розсічення, яке кровило.

Відео дня

Диспетчер “швидкої” на дзвінок журналіста відповів, що це не їх турбота. Мовляв, життю чоловіка нічого не загрожує, а від госпіталізації він відмовився. І те, що він стоїть з розстібнутими штанами та не може йти, їх не стосується — хай розбирається поліція.

Тим часом правоохоронці змогли підперезати Ван-Фун-Фу його ж кофтиною, щоб прикрити сором. На запитання журналіста, чи не хоче він до лікарні, “китаєць” відповів, що він “хоче додому, щоб там померти”. Тож усі присутні потихеньку рушили в бік домівки страждальця. По дорозі поліцейскі майже несли на собі п’яного чоловіка, тягнули його речі та ще й казали йому втішні слова, коли він починав плакати. По факту — провели транспортування й сеанс психотерапії.

 

На порозі квартири, після довгого стукотіння, з’явився старший син “китайця”. На запитання журналіста, чи знав він, що його батько в такому стані, чоловік відповів: “А звідки?” З іншої кімнати вискочив другий син, на ходу застібаючи штани. Мабуть, це сімейна традиція бігати з розкритою ширінкою?! (жарт)

"Китаєць" бурмотів слова вдячності поліцейським, та бажав їм здоров'я.

Правоохоронці провели його аж до ліжка та вклали відпочивати.

Умови, в яких живуть ці люди, просто жахливі. Бомжатник — по-іншом не скажеш! А сам будинок виглядає досить доглянутим. Зрозуміло, чому мешканці проти такого сусідства!

Виходить, замість того, щоб забезпечувати громадську безпеку, двоє молодих поліцейських змушені були витрачити свій час на цю асоціальну особу. Хоча цим повинні займатися відповідні соціальні служби. Саме останні допустили, що “китаєць” та його сини живуть в такий спосіб і на них лежить відповідальність за цей випадок. Хлопці з поліції, певно, не повинні наражати себе на небезпеку — підхопити від п’яниці воші чи щось гірше. Але завдяки саме Михайлу і Василю, "китаєць" не залишився валятися посеред вулиці.

Від редакції: Проблема не вирішена. П'яниця знов і знов буде влаштовувати подібні ситуації. І замість соцпрацівників до нього відправлять поліцейських. А це ганебно так не раціонально використовувати молодих правоохоронців для транспортування п'яних тіл. Соціальні  служби загрібають жар руками правоохоронців. Але ж держава виділяє гроші на функціонування соцслужб. То хай ці гроші йдуть тим, хто виконує за них брудну роботу.

P.S. Ввечері цього ж дня "китаєць" знов розгадував свої кросворди на сходинках моста...

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up