Поліція нагадує про останній день передвиборної агітації і "день тиші"

Поліція нагадує про останній день передвиборної агітації і "день тиші"

У суботу, 20 липня, настає "день тиші"

Поліція Вінниччини нагадує, що сьогодні, 19 липня, останній день агітації за кандидатів у народні депутати до Верховної Ради України.

"Щоб уникнути тиску на громадян і забезпечити їхнє право на самостійний вибір, згідно ч. 3 ст. 67 Закону України "Про вибори народних депутатів України", забороняється оприлюднення чи поширення в інший спосіб результатів опитування громадської думки, пов’язаного з виборами, в тому числі щодо партій - суб’єктів виборчого процесу та кандидатів у депутати, протягом останніх двох днів перед днем голосування", – йдеться у повідомленні поліції.

Способи проведення опитувань виборців щодо їх волевиявлення під час голосування повинні забезпечувати збереження таємниці голосування опитуваного виборця. Оприлюднення в день голосування результатів такого опитування до закінчення голосування забороняється (ч. 4 ст. ст. 67 Закону "Про вибори народних депутатів України").

Відео дня

Відповідно до ст. 70 цього Закону передвиборна агітація закінчується о 24:00 останньої п'ятниці перед днем голосування.

20 липня, напередодні дня голосування, настає  "день тиші". У цей день законом забороняється будь-яка передвиборча агітація і проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій, пікетів) від імені партії, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидатів в депутати, розповсюдження агітаційних матеріалів, а також публічні оголошення про підтримку партією чи окремими кандидатами у депутати проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів.

"День тиші" не поширюється на розповсюдження інформації щодо роз'яснення законодавчих норм, порядку голосування, запрошення взяти участь у виборах.

За порушення зазначених норм закону передбачена відповідальність згідно ст. 212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За агітацію в "день тиші" і в день виборів передбачено штраф: на громадян від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб - від 50 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up