Полювання на хутрових звірів

Полювання на хутрових звірів

Збільшилися штрафи за браконьєрство

Починається полювання на зайця-русака та лисицю з 4 листопада до 14 січня 2018 року включно.

Дні полювання — субота та неділя. Денна норма відстрілу зайця-русака одним мисливцем — один заєць. Норма відстрілу лисиці та вовка не лімітована.

Продовжується полювання на пернату дичину (до 26 листопада). Але з початком полювання на хутрового звіра, тобто з 4 листопада, полювання провадиться тільки по суботах і неділях.

Відео дня

Забороняється полювати в наступних відтворюючих дільницях: с. Бродецьке (крім місцевого колективу), Дубина, Поличенці, М. Клітенка. Забороняється полювати на дачах с. Кордишівка, Талимонівка, за школою-інтернатом, біля с. Каролівка, тубдиспансера.

Звертаю увагу мисливців на те, що збільшилися штрафи за браконьєрство.

Тепер за добування і знищення лося доведеться заплатити 80 тисяч гривень, за європейського оленя — 60 тис. грн, за плямистого оленя — 50 тис. грн, за лань — 40 тис. грн. За вбивство косулі або муфлона передбачений штраф у 32 тисячі гривень.

Збільшилися штрафи за незаконне добування або знищення хутрових звірів та птахів. Закрема, за вбивство бобра доведеться заплатити 10 тисяч гривень, зайця-русака — 8 тис. грн, лебедя — 4 тис. грн, а за добування пеганки, гусей, кекликів, сірих куропаток, фазанів — 2 тис. грн.

Крім того, в 5-10 разів зросли штрафи за знищення або пошкодження гнізд, нір, бобрових плотин та інших помешкань тварин.

Любителі підпалів очеретів, ярів, чагарників, де мешкають і розводяться дикі мисливські тварини — також візьмуть це до уваги.

Звертаю увагу мисливців на те, що необхідно дотримуватися правил безпеки, коли знімаєте шкіру із забитої лисиці. Необхідно обов’язково користуватися гумовими рукавицями.

Володимир ЗАЙЧИК, голова Козятинської РО УТМР

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up