Помер відомий козятинський лікар Олександр Барський

Помер відомий козятинський лікар Олександр Барський
Фото з архівів газети
  • У ніч з понеділка на вівторок, 19 жовтня зупинилося серце завідуючого відділення екстреної (невідкладної) допомоги Козятинської центральної районної лікарні Олександра Барського.

  • Він був лікарем з великої літери і хорошим керівником.

Дуже страшно і важко писати про те, що людина померла. Вдвічі важче писати про смерть людини, яка тобі знайома. Із Олександром Барським ми не раз спілкувалися по роботі. Він завжди був готовий піти на зустріч і допомогти. Тому звістка про його смерть сколихнула мене так само, як інших людей, які його знали.

Мабуть є мало козятинчан, які ніколи не були на прийомі в Олександра Барського. Він був відмінним спеціалістом і все своє життя присвятив лікарні. Багато часу проводив на роботі, адже така вона, професія лікаря — часом доводиться йти на виклик навіть посеред ночі, бо треба терміново оглянути пацієнта.

Олександр Барський народився у Козятині 16 грудня 1970 року у сім’ї лікаря і вчительки. Мав двох братів. Навчався у школі № 1. Після випуску вирішив піти слідами батька і також стати лікарем. Вступив до Вінницького національного медичного університету, який закінчив у 1997 році. Працювати у відділковій лікарні станції Козятин почав ще під час навчання в університеті. Починав фельдшером. У Пироговці здобув спеціальність отоларинголога, чи як кажуть у народі, лікаря вухо-горло-носа. Пропрацював у залізничній лікарні аж до її закриття у 2017 році. Обіймав різні посади — був і заступником головного лікаря з медичної частини, а перед ліквідацією медичного закладу виконував обов’язки головного лікаря. Згодом перейшов у Центральну районну лікарню. Був не лише отоларингологом, а й завідуючим відділення екстреної (невідкладної) допомоги.

Відео дня

Останні роки Олександр Барський мав серйозні проблеми зі здоров’ям, йому доводилося часто проходити лікування у лікарні. Днями його стан знову погіршився, лікаря госпіталізували до Центральної районної лікарні. Необхідно було провести операцію. Для цього викликали консультантів з Вінниці. Після оперативного втручання прийшов до тями, але стан не покращився. У понеділок, 18 жовтня Олександру Барському знову провели операцію. Відкрилася сильна кровотеча і, на жаль, врятувати його життя не змогли. Олександр Барський помер у стінах рідної лікарні вночі. Йому було лише 50 років. Ця новина приголомшила колектив ЦРЛ. Колеги плакали, не стримуючи емоцій.

Про смерть Олександра Барського написав також на своїй сторінці у Фейсбук Олександр Кравчук, колишній головний лікар Козятинської центральної районної лікарні. Вони були не лише колегами, а й друзями.

Редакція «RIA-Козятин» висловлює співчуття рідним та близьким Олександра Барського.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (42)
  • Читач78

    гмммм, а чому ніхто не написав, що він бухав як скотина і без 200 гривень хабара дивився на хворих як на вошей?
  • Светлана Светлана

    Вічна пам'ять.Він дійсно був Лікарем та Людиною з великої літери.Співчуття рідним.

    Читач78 reply Светлана Светлана

    шкода що у вас думка що лікарі саме так мають поводитись хехе
  • Читач18

    Якби зразу ж на Вінницю відправили, то може і жив би... Надіялись на місцевих "світочів медицини"...

    Читач78 reply Читач18

    ну такі самі світочі як і покійник!
  • Lilia Bezbah

    Вічна пам'ять

keyboard_arrow_up