Уряд пом’якшив карантинні обмеження: що дозволили?

Уряд пом’якшив карантинні обмеження: що дозволили?

Кабінет Міністрів України схвалив зміни до постанови «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Зокрема, оновили вимоги до проведення та участі в масових заходах, а також деякі питання перетину кордону, виходячи з сьогоднішніх протиепідемічних умов та потреб реагування.

Що дозволили:

  • Кінотеатри, інші заклади культури можуть працювати з наповненістю кінозалів або залів понад дві третини місць (розміщення здійснюється з дотриманням заповнення двох рядів відвідувачами та одним порожнім рядом) або понад 50% місць (розміщення у шаховому порядку, зокрема для груп із двох осіб).
  • проведення масових заходів без обмежень щодо кількості осіб за умови наявності у всіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на COVID-19 або документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.
  • роботу закладів харчування цілодобово, а відстань між столиками зменшили з 2 до 1,5 метра. Також дозволено роботу усіх закладів розміщення (готелів, хостелів, кемпінгів та інших).

Зміни стосуються й перетину державного кордону іноземцями та особами без громадянства:

  • для в’їзду в країну іноземцям необхідно мати страховий поліс та одну із наступних позицій: негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до перетину кордону); негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до перетину кордону); документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.Нині в Україні й немає “червоних” зон карантину. Вся країна поки що у “жовтій” карантинній зоні. До “зеленої” зони наблизились 15 регіонів: Вінницька, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Одеська, Полтавська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька області.

COVID-19: в області минулої доби без летальних випадків
 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергей Савчук

    Оце новина.... Все одно уряд живе своїм життям, а народ своїм.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up