Пом’янули ліквідаторів Чорнобильської катастрофи. Не порушуючи умови карантину

Пом’янули ліквідаторів Чорнобильської катастрофи. Не порушуючи умови карантину

34 роки тому, 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції сталася найбільша в історії людства техногенна катастрофа – Чорнобильська аварія. Минають роки тільки біль від тих ран не зникає. Лише завдяки самопожертві ліквідаторів аварії наслідки від радіаційного забруднення вдалося локалізувати. Тільки багато ліквідаторів за це заплатили власним життям і здоров’ям.

В Чорнобиль їхали посланці багатьох професій: інженери, залізничники, будівельники, водії, крановщики, різноробочі. У всіх них стала одна професія—ліквідатор. 

Їхнє професійне свято ми відзначаємо 14 грудня. Тільки як можна забути тих, хто перший вступив в бій з невидимим ворогом – радіацією. Лише протягом одного  місяця за різними даними після Чорнобильської катастрофи від отриманого опромінення загинуло від 30 до 200 пожежників і працівників АЕС.

Серед ліквідаторів було чимало представників Козятинщини. Багатьох наших земляків які працювали в чорнобильській зоні вже немає. Ті, що є,  не порушуючи умов карантину, без мітингів і зібрань прибрали біля пам’ятника ліквідаторів Чорнобильської АЕС 

Відео дня

Читайте також:

Переселенка з Чорнобиля: «Бігли від нас, як чорт від ладану, як від прокажених»
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up