Пом’янути загиблих воїнів прийшли 20 козятинців

Пом’янути загиблих воїнів прийшли 20 козятинців

Не було тих, хто обіцяв їх пам’ятати вічно

В четвер 19 липня біля пам’ятника загиблим воїнам АТО зібрався мітинг. Це була четверта річниця, як в наш край прийшла перша трагічна звістка. На сході України в цей день загинув наш земляк Володимир Чорноус з села Перемога.  

Організували День пам’яті за загиблими воїнами у війні з Московією Петро Міськов допомагав Петру івановичу батько (вітчим) Шайдули Камзінова — Василь Лопушан. Петро Міськов був вчителем фізкультури у Володимира Чорноуса. А Василь Борисович віддає шану Шайдулі, якого ростив, як сина.

Відкрив зібрання за загиблими воїнами Козятинщини Петро Міськов. Він звернувся до присутніх з словами подяки, що прийшли пом’янути наших земляків. І назвав імена тих, хто віддав своє життя за наш спокій і мирне над нами небо. Називаючи прізвища героїв, для кожного запалювали поминальну свічку. Це Шайдула Камзінов, Олександр Москалюк, Юрій Осаулко, Сергій Кацабін, Микола Лукашук, Микола Шевчук, Валерій Вітківський, Віктор Крючков, Василь Осипчук, Леонід Леонтюк, Олександр Оцабера, Вадим Наумов, Віктор Ковальчук, Олександр Лобжин, Володимир Чорноус.

Відео дня

Чотирьох вояків з Московією Сергія Цумана, Олексія Бутеска, Миколи Романюка, Сергія Мішина війна наздогнала в мирній Україні. Запаливши 19 свічок, загиблих вшанували хвилиною мовчання. Настоятель храму Української Православної церкви протоієрей Василь Влізло провів службу Божу та проголосив заупокійну молитву.

Після вийшов Батько Шайдули Камзінова. Він з болем на душі розповів, яким він бачив цей день ще неділю назад. Було багато охочих підтримати День пам’яті за загиблими воїнами у війні з Московією. Колона мала зібратися біля пам’ятника Грушевського. І звідти, тримаючи в руках портрети героїв, пройти вулицею Героїв Майдану і П. Орлика. Та щось в комісаріаті, у ветеранській організації, міській та районній раді із заходом пам’яті не склалося.

За словами батька загиблого АТОвця, ще чотири роки тому ставали козятинські чиновники на коліна і обіцяли, що пам’ять про загиблих воїнів буде вічно в їхніх серцях. Як таке цинічно виглядає тепер.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up