Порушують карантин, щоб сплатити комуналку

Порушують карантин, щоб сплатити комуналку
До людей в черзі продавці магазину VOLTI декілька разів викликали поліцію за порушення умов карантину
  • До редакції газети «RIA-Козятин» звернулися козятинчани, які розповіли, що щоб сплатити за комунальні послуги на пошті, треба вистояти в черзі, порушуючи умови карантину, протягом тривалого часу. 

Майже одночасно до нас звернулася керуюча Козятинського відділення Укрпошти Тетяна Гусь.

— У нас на пошті виникла така проблема. У зв’язку з тим, що у нас найнижча комісія за сплату комунальних послуг, то більшість мешканців міста хочуть платити саме у нас. 

Люди отримують платіжки і багато з них бояться, що за несвоєчасну сплату буде нараховуватися пеня. Так, користувачі електроенергії чи природного газу повинні розрахуватись за надану послугу, але ж не всі протягом кількох днів! Ми, наприклад, в цьому місяці від Енери отримали квитанції 16 числа. Відповідно до договору, ми їх повинні рознести за 5 робочих календарних днів. Енера не прислала нам їх відсортованими за вулицями. У середу, 17 червня, ми їх сортували і розносили. Більшість мешканців міста отримали квитанції у п’ятницю, 19 червня, і  в понеділок, 22 червня, люди пішли платити за спожиті комунальні послуги. Виходить, що з першого числа у нас майже немає нікого, а з 20-го числа всі ринули платити за комунальні послуги. 

Відео дня

За словами керуючої, таку кількість платників комунальних послуг прийняти нереально.

– Хочу порадити козятинчанам тримати зв’язок зі своїми листоношами. Вони можуть за безкоштовною домовленістю оплатити квитанції в нашому відділенні зв’язку. Така акція значно зменшила б черги, – каже Тетяна Гусь. – Ще порадила б не приходити всім разом в перших числах останньої декади. Можна ж платити і з 25 числа, і з початку наступного місяця. Навіщо штучно створювати проблему і шукати шляхи її вирішення?

Користуючись випадком, хочу відповісти людям, які звинуватили нас, що ми зібрали черги і навіть лавок для сидіння не поставили. Відділення пошти приймає платежі і розносить кореспонденцію. Пошта - не паркова зона і благоустроєм міста не займається.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Олена Конторчук

    И ще , щоб заплатити, потрібно вистояти цілий день. Дурдом.
  • Валентин Пилипенко

    А пофіг. Тут з кого що візьмеш?
  • Елена Шиян

    Платіть онлайн

    Оксана Кондратюк reply Елена Шиян

    У кожного є або діти або онуки, які чудово володіють інтернетом, особливі навики тут не потрібні, тож не розумію в чому складність....
  • Валентина Швец

    Да с этим надо что-то делать Должен быть выход с этой ситуации, очереди замучили людей
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up