Постраждалим від вибуху козятинчанам виплатять матеріальну допомогу

Постраждалим від вибуху козятинчанам виплатять матеріальну допомогу
Вибух прогримів у квартирі на 9 поверсі минулого четверга
  • Таке рішення прийняли на позачерговій сесії Козятинської міської ради, яка відбулася у п’ятницю, 3 грудня.

  • Деталі у нашій публікації.

Тиждень тому у 9-поверхівці в самісінькому центрі Козятина стався вибух. За попередніми висновками експертів, під час заміни газової плити в одній із квартир на 9 поверсі неправильно під’єднали шланг, у результаті чого рвонула газо-повітряна суміш. Вибухова хвиля пронеслася трьома квартирами. Як наслідок — господарка помешкання, де був епіцентр вибуху, потрапила до лікарні, у двох сусідніх квартирах повалило стіни. Люди, чиє житло зруйнував вибух, досі не можуть оговтатися.

Наступного дня після того, як трапився цей інцидент, у міській раді зібралася комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На засіданні вирішили підтримати звернення козятинчан, які постраждали внаслідок вибухів, про надання матеріальної допомоги. Як відомо з протоколу засідання, орієнтовна сума збитків через вибух газоповітряної суміші становить майже 180 тисяч гривень по трьох квартирах. І це без урахування пошкоджених меблів, побутової техніки та особистих речей. Це лише приблизна сума, необхідна на відновлювальні і ремонтно-оздоблювальні роботи.

Комісія доручила міському голові винести питання про надання матеріальної допомоги на найближчу сесію. Чергове засідання планували провести наприкінці цього місяця, тому у п’ятницю, 3 грудня скликали позачергову сесію, на якій розглядали лише два питання. Першим у порядку денному був перерозподіл видатків бюджету. Відповідно до проекту рішення, 80 тисяч гривень із резервного фонду міської скарбниці мають направити на надання матеріальної допомоги власникам трьох квартир 9-поверхівки на Героїв Майдану, 17, які постраждали від вибуху газу.

Відео дня

— Ви знаєте, що у нас була НП минулого тижня, дякувати Богові, ми у порівнянні з Покровськом, обійшлися легеньким переляком, — сказала міський голова Тетяна Єрмолаєва. У місті Покровськ, що на Донеччині, учора теж вибухнув газ в квартирі на 9 поверсі. — Дякуємо Миколі Синюшко (голова ОСББ «Героїв Майдану 15–17» — авт.), ОСББ цим займається і приділяє цьому питанню дуже багато уваги. У нас в багатьох змінилося відношення до поняття газопостачання і нашої відповідальності.

Депутати підтримали проект рішення одноголосно.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валерий Прокопчук

    Позор тому, хто пропонує, ще більший позор, той хто підтримує такі рішення!!!

keyboard_arrow_up