Повернувся швидкісний контроль на дорогах

Повернувся швидкісний контроль на дорогах

До яких обмежень потрібно готуватися водіям

У перший час контроль буде здійснюватися в ручному режимі, за допомогою звичайних радарів.

Проте, як повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, Верховна Рада в найближчий час повинна проголосувати за ухвалення закону про автоматичну фіксацію порушень правил дорожнього руху. І тоді швидкісний контроль на дорогах запрацює в повному обсязі. У міністерстві вже передбачені кошти на купівлю необхідних пристроїв для фіксації порушень.

Які обмеження швидкості потрібно дотримуватися?

Відео дня

З 1 січня 2018 року розпочали діяти нові обмеження швидкості: швидкість руху автотранспорту в населених пунктах не повинна перевищувати 50 км/год.

Обмеження швидкості до 50 кілометрів на годину діє не тільки у великих містах, а й більш дрібних населених пунктах, якщо їх назва нанесена на білому тлі. Якщо назва села написана на синьому тлі, то зменшувати швидкість до 50 км не обов'язково. Однак слід врахувати, що в маленьких селищах пішохідної частини дороги іноді просто немає, і люди ходять по узбіччю автомобільної траси.

У житлових і пішохідних зонах швидкість руху автотранспорту не повинна перевищувати 20 км/год.

Поза населеними пунктами швидкість може бути вище. На всіх дорогах і на дорогах, що проходять через населені пункти, позначені знаком 5.47, дозволяється рух зі швидкістю:

Автобусам (мікроавтобусам), які перевозять організовані групи дітей, легковикам. Автомобілям з причепом і мотоциклам — не більше 80 км/год.

Транспортним засобам, якими керують водії зі стажем до 2 років, — не більше 70 км/год.

Вантажним автомобілям, що перевозять людей у ​​кузові, і мопедам — не більше 60 км/год.

Автобусам (за винятком мікроавтобусів) — не більше 90 км/год.

Іншим транспортним засобам: на автомобільній дорозі, позначеній дорожнім знаком 5.1 — не більше 130 км/год, на автомобільній дорозі з окремими проїзними частинами, відокремленими одна від одної розділювальною смугою — не більше 110 км/год, на інших автомобільних дорогах — не більше 90 км/год.

Хто може перевищувати швидкість?

Згідно з правилами дорожнього руху, перевищувати обмеження по швидкості можуть водії оперативних транспортних засобів, виконуючи невідкладне службове завдання, за умови увімкнення проблискового маячка синього або червоного кольору і спеціального звукового сигналу та забезпечення безпеки дорожнього руху. При відсутності необхідності додаткового привертання уваги учасників дорожнього руху спеціальний звуковий сигнал може бути вимкнений.

У квітні Кабмін закликав Раду збільшити штрафи за перевищення швидкості до 3400 грн, але рішення так і не було прийняте.

Вероніка ЛЮБІЧ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up