Президент нагородив орденом Юрія Гамагу з Бродецького

Президент нагородив орденом Юрія Гамагу з Бродецького

У День Військово-Морських сил Збройних Сил України Президент Володимир Зеленський вручив державні нагороди українським захисникам. Серед нагороджених — наш земляк.

Президент вручив орден Данила Галицького старшому лейтенанту Юрію Гамазі, командиру взводу морської піхоти. За повідомленням на сайті Президента, з 24 лютого 2022 року Юрій Гамага виконує бойові завдання із захисту територіальної цілісності й недоторканності України, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації. Завдяки професіоналізму та рішучим діям Юрія Гамаги особовий склад морських піхотинців перегрупувався та продовжує тримати оборону поблизу населеного пункту Березнегувате Миколаївської області.

Довідка
Орден Данили Галицького одноступеневий. Ним нагороджують військовослужбовців Збройних Сил
України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, а також державних службовців за значний особистий внесок у розбудову України, сумлінне та бездоганне служіння українському народові. Девіз ордена Данила Галицького – «Батьківщина і честь».
Виготовляється орден Данила Галицького зі срібла і має форму рівностороннього хреста з розширеними сторонами, краї яких увігнуті всередину.
Сторони хреста покриті синьою емаллю. У центрі хреста – круглий емалевий медальйон світло-червоного кольору, із позолоченим зображенням профіля Данила Галицького та написом у нижній частині «Данило Галицький».
Пружка медальйона у формі лаврового вінка. Хрест по периметру облямовано стилізованим давньоруським орнаментом.

Читайте також:

Відео дня

Козятинчани, які увійшли в історію України

Виграв 7 міжнародних олімпіад. Про юного математика, глухівчанина Романа Завального

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up