Президенту подали петицію проти входження Козятина до Хмільницького району

Президенту подали петицію проти входження Козятина до Хмільницького району
  • На порталі “Електронні петиції” з’явився документ із назвою “Козятин та Козятинщина проти входження до Хмільницького району”.

  • У тексті петиції йдеться про те, що Козятин має стати центром новоствореного району, позаяк тут є всі умови для його функціонування.

“Місто Козятин як районний центр має більш зручніше положення, ніж місто Хмільник. Козятин - місто обласного значення. (...) Мешканців у місті Козятин більше, ніж у місті Хмільник та в місті Калинівка (яку теж приєднати мають). Більшість мешканців Козятинщини проти втратити свій район. Ось тільки представника у Верховній Раді ніколи небуло з Козятина. Не можна нехтувати позицією козятинців, несправедливість приєднувати Козятинський район до Хмільницького”, - пише автор петиції.

Документ опублікували 11 червня. Його автор - Євгеній Горбатюк. Станом на 10 ранку 16 червня петиція набрала 196 підписів. Збір підписів триватиме до 12 вересня 2020 року. Для того, щоб петицію розглянули, вона має набрати не менше, ніж 25 тисяч. Перешлянути текст петиції і підписатися можна за цим посиланням.

Чимало козятинчан новину про те, що наш район ліквідують, сприйняли негативно. Ще 15 травня ми опублікували на нашому сайті новину про те, що Козятинського району не буде, і провели опитування. Ми запитали наших читачів, чи згодні вони з тим варіантом поділу, за якого Козятинщина увійде до району з центром у Хмільнику чи Калинівці. Більшість, хто долучився до опитування, висловилися проти - “ні” відповіло 622 людей. Лише 42 натиснули кнопку “так”.

Відео дня

Нагадаємо, на 44-ій позачерговій сесії, яка відбулася 26 травня, Козятинська міська рада прийняла рішення звернутися до Кабінету міністрів та Мінрегіону із пропозицією об’єднати Козятинщину, Калинівщину та Хмільниччину у район із центром у Козятині.

У свою чергу, Козятинська районна рада підготувала рішення про звернення до Кабміну і Мінрегіону із пропозицією зробити Козятин центром нового району, куди увійдуть Козятинщина, Хмільниччина, Калинівщина та Погребищенський район. Рішення підтримали депутати на 35 сесії райради, яка відбулася 12 червня. Також на сесії очільник району Віктор Слободянюк повідомив, що у міжсесійний період до Кабміну, Мінрегіону та депутатів Верховної Ради вже направили відповідні листи із пропозицією зробити Козятин центром району.

Читайте також:

Кабмін затвердив райони: Козятин віднесли до Хмільника

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (20)
  • Валентина Ткачук

    Напишіте Юрчишину і він вам все объяснить.
  • Надежда Заичко Алешкина

    Хто придумал юрчишин хто ж ще таке придумае
  • Тамара Василівна Батюк

    Я проти входження Козятин вузлова станція а як в Хмільник добиратися це ерунда хто це таке придумав
  • Тамара Василівна Батюк

    Я не згодна я проти
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up