Прибилася мама з п’ятьма цуценятами

Прибилася мама з п’ятьма цуценятами
  • Мешканка села Козятина Марина підгодовувала собачку, яка часто навідувалася до неї на подвір’я.
  • Одного дня чотирилапа красуня прийшла не сама, а зі своїми дітками і поселилася в Марини.
  • Малечі шукають добрих господарів

Цю зворушливу історію розповіла нам зоозахисниця Людмила Іллієвич-Швець. До волонтерки звернулася за допомогою Марина. Ще донедавна у неї був один пес, а зараз на подвір’ї живе семеро — до жінки прибилася мама-собака зі своїми дитинчатами. Довгий час мешканка села Козятина підгодовувала бездомну тварину, яка бігала самотньо вулицями. Одного дня Марина відпустила свого собаку гуляти, а коли вийшла на подвір’я, побачила, що у буді її песика сидить дівчинка, яку жінка підгодовувала, та ще й не сама, а з п’ятіркою цуценят.

Виганяти собаку з цуценятами на вулицю рука не піднялася. Тож Марина пішла до зоомагазину і купила ще одну будку, куди переселила чотирилапу маму з дитинчатами. Через соцмережі жінка спробувала знайти пухнастим крихіткам господарів — розмістила допис на своїй сторінці у Фейсбук, але охочих прихистити маленьких гавкотунів не знайшлося.

Відео дня

— Написала і я оголошення, але поки що тихо, — продовжує Людмила. — Коли пишуть стосовно того, що хочуть забрати тварину, я завжди заходжу до людини в профіль, дивлюся, чим вона по життю цікавиться. Було, що писав один чоловік. Я Марині переслала переписку, потім вона вже з ним спілкувалася. Але там щось несерйозне. Трохи часу пройшло, я їй написала, як справи йдуть. Марина каже — поки що тиша. 

Людмила припускає, що маленьких пухнастиків не хочуть забирати через те, що усі п’ятеро — дівчатка. Мовляв, люди не хочуть потім мороки, бо дівчинка може привести цуценят. Але волонтери запевняють — зі стерилізацією у подальшому вони допоможуть, коли цю процедуру можна буде проводити тваринам за віком.

— Ми будемо допомагати, чим зможемо, — каже зоозахисниця. — Можливо, домовимося з ветеринаром також про щеплення, тому що це їм потрібно. Малі до року хапають все: невиліковні хвороби або такі, що важко лікуються. Хотілося б цьому запобігти.

Діти допомагають Марині піклуватися про цуценят, варять для них каші. Але маленькі гавкотуни дуже швидко ростуть. Зараз їм орієнтовно два з половиною місяці, тому дівчаток хочуть якомога скоріше прилаштувати у добрі руки.

— Дівчата — класні охоронці на подвір'ї, — каже Людмила Іллієвич-Швець. — Вони дуже віддані. Нехай люди не бояться брати. Їх просто стерилізувати — і не буде жодних проблем. До їжі вони так само не вибагливі. Вони не звикли до якихось дорогих кормів. За кашу з фаршем вони будуть вдячні. Головне, щоб це було на постійній основі і при доброму власнику. Це, напевно, мрія кожної тварини.

Цуценят віддають безкоштовно, але волонтери наголошують — нові господарі мають бути готовими до того, щоб піклуватися про тварину і ставитися до цього відповідально.

— Дуже хотілося б знайти гарних власників, нормальних, адекватних людей, — підсумовує Людмила. — Щоб вони не садили собаку на цепок. Бо за кордоном за це карають, а в нас це нормально. Треба, щоб їх прихистили турботливі, адекватні, відповідальні люди, які будуть їх любити.

Якщо ви давно мріяли про цуценя, телефонуйте за номером (073) 463-75-45 (Марина).

 

Читайте також:

Чи буде у нас притулок для тварин у найближчому майбутньому?

«Цю красуню нам підкинули під машину»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up