Прибрали острів у Козятині: зібрали десятки мішків сміття

Прибрали острів у Козятині: зібрали десятки мішків сміття
Під час прибирання острова. Приблизно 150 людей прибирали Водокачку і зібрали не один десяток мішків зі сміттям

Освітяни школи № 3, школярі, рибалки «Козятинського клубу рибалок», активісти квартального комітету № 4 і просто небайдужі козятинчани вийшли прибрати те, що роками викидали на Водокачці та на території бувшої військової частини 

На суботнику зі збору сміття зібралося приблизно 150 осіб. Вони вели роботу в 5-ти напрямках. Одні гребли на купи опале з дерев гілля. Інші бензопилами вирізали порослі. Треті брали мішки та наповнювали іх пляшками та іншим сміттям, яке хтось роками сюди викидав. Четверта бригада, назвемо її «Похоронне бюро», прикопувала в землю чиїхось домашніх улюбленців. Це ж як треба любити тварину, щоб викинути її як непотріб? П’яту групу організували діти. Вони розставляли таблички з написом «Не там чисто, де прибирають, а там чисто, де не смітять».

— Ми склались коштами і зробили закупи - придбали рукавички та пакети для сміття. Знаряддя праці усі взяли з собою, хто лопати, хто граблі чи вила, бензопили та бензин. Один з наших учасників приїхав власним причіпом, аби зібрати усе сміття разом, — каже голова риболовного клубу Сергій Матвіюк. — І є дуже велике прохання до громади нашого міста. Наближаються травневі свята і відпочинок на природі… будьте ласкаві взяти з собою ті ж самі пакети для сміття і приберіть після себе! Не залишайте цих відходів. Екологія залежить тільки від нас самих!

Загалом прибирання тривало шість годин - з 9 ранку до 15 години дня. Тим, хто прийшов, довелося навіть спітніти в прохолодну погоду, адже працювали за себе і за того, хто не прийшов. Маршрут Водокачкою надто довгий. Тільки по внутрішньому колі водойма має відстань більше як півтора кілометра. А неповними чотирма десятками рибалок, які прийшли на акцію, далеко і швидко не підеш.

Відео дня

Може скластися враження, що під час прибиральної акції було мало що зроблено. Біля берега багато гілля, яке в деяких місцях псує привабливий вигляд Водокачки. Тільки те гілля в період нересту - знахідка для риби. Адже в районі мосту у воді не росте так потрібний для нересту очерет. І відкласти ікру рибі було б ніде. На дану пору гілля на водоймі вкрай потрібне. А витягнуть його з води, за запевненням рибалок, після нересту.

Усього під час суботника було зібрано десятки мішків сміття, які з трудом вмістилися у три причепи. Очищені берегові лінії з обох боків острова, саму водойму від пластикових і скляних пляшок та іншого непотребу і розчищено центр острова. А після закінчення прибирання учасники організували смачний, товариський обід.

“RIA-Козятин” вже не вперше висвітлює тему прибирань довкілля, і багато хто робить прибирання, але не афішує цього...  Насправді ж, суть полягає не лише в тому, щоб прибрати, а й в тому, щоб “заразити” цією ідеєю інших. Вичистити все - це справа не одного дня! Тому згодом будуть організовані також подібні заходи!

Уже у вихідні (21 квітня об 11.30 біля міської ради) учасники риболовного клубу організовують трансфер до села Махнівка і запрошують усіх небайдужих для організації прибирання на водоймі “Медведівка” та прилеглого до водойми пляжу. Після закінчення великодніх та травневих свят учасники риболовного об’єднання планують також подібні прибирання на водоймі “Орс”. Долучайтеся!

Владислав Гончарук

Катерина Марчук

По темі:
Вийшли на суботник: як 60 рибалок з «Трофею» прибирали берег ставка

Челендж триває: суботник на Талемонівці від мешканців східної частини Козятина
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up