Придбали ялинку — нашкодили лісу? Вінницький лісгосп пояснив, чому це не так

Придбали ялинку — нашкодили лісу? Вінницький лісгосп пояснив, чому це не так
  • У соцмережі поширюється флешмоб #збережи ялинку в лісі. Користувачі пишуть, що так можна зберегти «зелені легені» України.
  • Утім, лісівники доводять, що усі новорічні дерева — це «молодняк», який спеціально вирощують до свят, щоб не рубати великі, дорослі дерева.
     

У фейсбуці започаткували флешмоб, щоб зберегти ліси України. Користувачі розміщують дописи, знімають відео з хештегом #збережиялинкувлісі. А замість живих дерев пропонують ставити штучні. Вінницькі лісівники розмістили матеріал на сайті Вінницької ОДА, де доводять, що те, що «ліси рубають до новорічних свят, це шкодить довкіллю» — це хибний стереотип.

«Насправді державні лісогосподарські підприємства вирощують новорічні ялинки на спеціальних плантаціях — шкілках або землях, непридатних для створення лісів (приміром, під лініями електромереж, де неможливо вирощувати дерева). Крім того, за молодими насадженнями проводяться постійні догляди протягом 5-6 років», — йдеться в матеріалі.

Лісівники пояснюють, що в галузі роблять усе можливе, аби задовольнити потребу в новорічних деревах і не завдавати шкоду лісу. Зокрема: на площі близько 5000 гектарів створені спеціальні плантації ялинок, де зростають 15 мільйонів штук хвойних дерев різних порід та віку щороку в грудні триває рубка лісу в загущених молодняках, де без шкоди для лісу можна вибрати близько 1 мільйона штук новорічних ялинок. на цей рік державні лісгоспи запланували реалізувати півмільйона новорічних ялинок по всій Україні. тоді як штучні, пластикові ялинки є шкідливими для здоров’я людини: при кімнатній температурі дерево з ПВХ виділяє масу токсичних речовин.

Відео дня

Якщо реально хочете берегти ліс, то коли відкриють ялинкові базари — купуйте дерева у легальних продавців. 
Валерій Чудновський

Опублікувала у фейсбуці на своїй сторінці опитування і газета "RIA-Козятин"
Яку новорічну ялинку будуть купувати козятинчани? Штучні чи живу?

Приєднуйтесь до голосування!

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету. Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня 15:35 На регіональному фестивалі колотухи було на що подивитися, що показати 14:01 «Одужую після надскладної операції, готуюсь до хімії» 13:50 Благодійний фонд Миколи Філонова допомагає організовувати харчування в школах Вінниччини (пресслужба БФ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up