Пристрасті навколо школи-гімназії-дитячого садка не вщухають

Пристрасті навколо школи-гімназії-дитячого садка не вщухають
  • Минулого четверга, 24 червня, про конкурс директорів у школі-гімназії-дитячому садку заговорили знову.
  • Це питання підняли на сесії міської ради.

Школа-гімназія-дитячий садок імені Володимира Підгорбунського першою серед навчальних закладів Козятинської громади визначилася з тим, хто буде директором. Адже відповідний конкурс відбувся ще на початку червня. Свою кандидатуру запропонував Зіновій Москалевський, який керував закладом протягом 33 років. Конкуренцію йому склала директор Кордишівецької школи Наталія Левицька. Її комісія оцінила вище, тож саме Наталія Левицька здобула перемогу.

Втім ані батькам, ані педагогічному колективу перспектива зміни директора не прийшла до душі. Ще до оприлюднення результатів Зіновій Москалевський на сторінці школи-гімназії-дитячого садка у Фейсбук написав із натяком на те, що конкурс він не виграв. На цей допис відреагували і вчителі, і батьки. У коментарях багато хто писав, що проти того, аби навчальний заклад очолила інша людина.

А минулого четверга, 24 червня, про конкурс директорів у школі-гімназії-дитячому садку заговорили знову. Це питання підняли на сесії міської ради. Частина депутатів просила включити до порядку денного проект рішення про визнання конкурсу недійсним і скасування результатів.

Відео дня

— Рішення конкурсної комісії може відмінити тільки суд, — сказала очільниця громади Тетяна Єрмолаєва.

Виступив Олександр Шумський, депутат від «Слуги народу».

— Зважаючи на численні звернення людей та високу соціальну напругу, щоб її більше не було. Він (Зіновій Москалевський — авт.) директор школи з великим досвідом і сивою головою і цей досвід потрібно поважати, — сказав Шумський.

— Не всім подобається, хто обраний міським головою. Соціальна напруга може бути, але рішення громади було і я міський голова, а ви — депутат, — відповіла на це Тетяна Єрмолаєва. — Всі директори шкіл мали право податися на конкурс. Нікому не було жодного заперечення. І не є для мене аргументом сивочолий чоловік для того, щоб ми могли поставитися упереджено до конкурсу.

Коли поставили на голосування пропозицію включити це питання до порядку денного, вона не набрала необхідної підтримки, бо «за» було лише троє обранців.

 

Читайте також:

Юр-Кирилюк, Марченко чи Кухар: хто буде директором школи №1

Хто буде директором школи №5?

У школі №3 рекордна кількість претендентів на пост директора. Хто переміг?

Хто буде директором школи №2?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач23

    Єрмолаєва все вирішить

keyboard_arrow_up