Привітали козятинських фахівців санітарно-епідеміологічної служби

Привітали козятинських фахівців санітарно-епідеміологічної служби

Напередодні Дня працівників державної санітарно-епідеміологічної служби, який традиційно в Україні святкується у другу неділю жовтня, районні чиновники привітали колектив Козятинського міжрайонного відділу лабораторних досліджень

Представники районної влади висловили впевненість, що фахова компетентність, життєва енергія, відданість своїй справі і надалі слугуватимуть запорукою санітарної безпеки краян, основою для успішного виконання перспективних завдань служби. Побажали працівникам відділу лабораторних досліджень міцного здоров'я, щастя, благополуччя, нових трудових звершень, а також вручили Грамоти райдержадміністрації, районної ради та подарунки.

Згадаймо лікарів санепідстанції

Друга неділя жовтня (11-го числа) узаконена як День працівників Державної санітарно-епідеміологічної служби України. Геній-хірург Микола Пирогов сказав: «Майбутнє належить медицині профілактичній». Лікарями-профілактиками були працівники залізничної СЕС.

Цього року їй виконується 90 років.

Відео дня

Іван Смолич, лікар-гігієніст, ветеран прації.

Організація була створена для проведення профілактичних заходів. В період війни ця організація обслуговувала мешканців Козятина, але, на жаль, таке обслуговування було зведено до мінімуму. Після війни, в кінці 1944 року, на вул. Винниченка, 16 починає працювати лінійна СЕС.

З 1945-1947 рр. головним лікарем працює Дмитро Журавський. У СЕС створюються лабораторії. Велику роботу зі створення бактеріальної лабораторії виконує Софія Журавська.

1948-1967 рр. головним лікарем працює Ніна Топоровська. Лікарями працюють Дмитро Журавський, Роза Барєр, Софія Журавська, Раїса Ройфе. Завдяки роботі лікарів, які відомі в нашому місті і далеко за його межами, наша СЕС розквітла. Проводився капітальний ремонт приміщень.

З 1947 року 31 рік головним лікарем пропрацював Смолич Іван Миколайович. Час плинув швидко.

У 2015-2016 рр. проводили структуризацію СЕС. Із штатних 80 спеціалістів залишилося 21. Пройшло об’єднання санепідстанцій: Козятинської, Коростенської та Жмеринської. Управління зробили в Жмеринці. Всі розуміють, до яких наслідків призвело закриття СЕС.

Шановні гігієністи-профілактики! Прийміть сердечні вітання з професійним святом. Хай добро, дароване людям, повернеться до вас здоров’ям та довголіттям. Нехай кожний день вашого життя буде радісним і щасливим.

Зі святом Вас, дорогі колеги!

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up