Про Гурівецьких махінаторів знає вся Україна

Про Гурівецьких махінаторів знає вся Україна

Махінації керівництва порівняно невеликого господарства ПП "Гурівецьке" набрали великих обертів, а відтак й розглосу не тільки у Вінницькій області, а й у всієї України.

Набравшись боргів, які у свій час у твердій валюті дорівнювали понад півтора мільйона доларів, і пустивши їх на вітер, керівництво господарства не поспішало повертати кошти кредиторам, головним з яких є Публічне акціонерне товариство "Акціонерний банк "Укргазбанк", що належить державі. Взявши на озброєння методи дикого капіталу, що державу можна обкрадати, як липку, боржники на тривалий час, "забули" про свої зобов’язання, нахабно не повертаючи борги й ряду інших інвесторів, зокрема ПАТ "Аграрний фонд", який також належить державі.

В 2014 році Господарським судом Вінницької області по ПП "Гурівецьке»" було відкрито справу про банкрутство, в рамках якої прийнято низку ухвал, котрі мали б гарантувати захист законних інтересів кредиторів. Однак цього не сталося тому, що всі, хто гальмує повернення боргів, люблять гроші і що їм інтереси якоїсь там держави. Завдяки круговій поруці в різних державних та комерційних структурах кошти боржником не повертаються, вони знецінюються, підриваючи фінансовий, юридичний та моральний авторитет держави.

Керівництво ПП "Гурівецьке" за підтримки оплачених покровителів вважає, що йому все дозволено, списуючи свої злочинні дії, то на стихійне лихо, яке знищило урожай сільськогосподарських культур, а то на африканську чуму свиней, під вивіскою якої по цінах нижчих ринкових продано господарське племінне поголів’я свиней з явним порушенням судових вимог щодо сплати боргів.

Відео дня

Щорічно ПП "Гурівецьке" вело активну господарську діяльність, але й пальцем не поворухнуло, аби розрахуватися з кредиторами. Так з липня 2014 по березень 2018 року господарством через ТОВ "Зернокомплекс "Сиваш" відчужено продукції на суму понад 27, 5 млн. гривень.

У 2017 році керівник підприємства Олена Федорук, яка є одним із засновників ПП "Гурівецьке", договорами поставки відчужила на користь ТОВ "Зернокомплекс "Сиваш" весь урожай зернових культур, а це близько шістнадцяти мільйонів гривень.

За клопотанням кредиторів Господарським судом Вінницької області ухвалою від 30 травня 2018 року виконання обов’язків керівника ПП "Гурівецьке" покладено на розпорядника майна Дениса Оверчука, якому місцеві "вболівальники" за державу та народ не дали змоги працювати. Свої корективи в рішення Господарського суду вносила державний реєстратор Олена Малявчик, за що Міністерством юстиції України на два місяці позбавлена доступу до Єдиного Державного Реєстру. Брудну справу на користь ПП "Гурівецьке" зробила держреєстратор з Одещини, отримавши за це пристойного хабара.

Супротив виконанню рішення Господарського суду Вінницької області чинили місцеві правоохоронці.

20 червня в рамках досудового розслідування слідчий суддя Погребищенського районного суду Антон Бойко за участю прокурора Романа Гаврилюка, розглянувши клопотання заступника начальника слідчого відділу Погребищенського відділення поліції Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області Віталія Храбана, прийняв ухвалу про накладення арешту на майно цього підприємства, а головне – про заборону вносити до ЄДР будь-які зміни, пов’язані з ПП "Гурівецьке" і це після того, коли наперекір рішенню Господарського суду Вінницької області в господарстві формально змінювались керівники, хоч Олена Федорук не припиняла керувати ним. Сміхотворне рішення Погребищенського суду скасоване судом вищої інстанції, але час авантюристи виграли.

Ці та інші авантюри чинилось тоді, коли Господарським судом Вінницької області арбітражного керуючого розпорядника майна Дениса Оверчука було призначено керівником ПП "Гурівецьке", якому місцеві ділки не давали працювати.

Одним з покровителів гуровецьких авантюристів є бізнесмен Олександр Ільченко, який на громадських засадах є помічником народного депутата України Сергія Мельничука, котрий на момент обрання народним депутатом був командиром 24-го батальйону територіальної оборони "Айдар". Під керівництвом Ільченка 30 липня ц. р. десятки озброєних молодиків вдерлися у ПП "Гурівецьке" й змусили арбітражного керуючого Дениса Оверчука покинути територію господарства…

Щоб покласти край вседозволеності махінаторів та маніпуляторів закону, що прикривають оборудки керівництва ПП "Гурівецьке", і щоб припинити безчинства, які з року в рік творяться ними, Господарським судом Вінницької області 8 серпня 2018 року прийнято ухвалу,  в якій, зокрема, сказано: "Вжити заходи забезпечення позову шляхом накладення арешту на посівні площі зернових та технічних культур, а саме: озимої пшениці у кількості 259 га, кукурудзи на зерно у кількості 456 га, соняшнику у кількості 274 га, а також на зібраний від вказаних посівів урожай із дотриманням усіх технологічних циклів по збору, обробці та зберіганню відповідного урожаю за погодженням із арбітражним керуючим (розпорядником майна) Оверчуком Д.О.,  що належить на праві власності ПП "Гурівецьке"...

Як би не звивались та не викручувались, гуровецькі махінатори, справедливість восторжествує і борги кредиторам буде повернуто. А що місцеві пайовики в цьому році, можливо, будуть скривджені, а потім довго пожинатимуть плоди діяльності Олени Федорук та її покровителів, то вже їхні справи, адже бачили, з ким зв’язувались, підписуючи договори оренди.

Про махінації, які творилися і творяться керівництвом ПП "Гурівецьке" надруковано агрументовану статтю у тижневику ,"Юридичний вісник України" № 34  24-30 серпня 2018 р. "Як махінатори маскуються під жертв рейдерського захоплення". Редакція ЮВУ контролюватиме та висвітлюватиме хід цієї бюрократично-кримінальної плутанини, яка нехтує всі закони, ведучи нашу державу шляхом хаосу та вседозволеності.

Денис ОВЕРЧУК, арбітражний керуючий

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up